Thaisoppa med räkor och shiitakesvamp

20 minuter
600 kcal

Har du varit i Thailand? Då vet du hur gott det thailändska köket är. Vi har låtit oss inspireras med denna läckra thaisoppa med räkor. Den är både enkel och snabb att laga.

Skål med soppa

THAISOPPA Middag på 20 minuter.

© wichmann+bendtsen

Thaisoppa med räkor och shiitakesvamp

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 6 skivor ingefära
  • 1 stjälkar citrongräs
  • 2 kaffirlimeblad, torkade
  • 3 lime, eko
  • 4 dl kokosmjölk light
  • ½ tsk chiliflakes
  • 2 msk fisksås
  • 1 tsk farinsocker
  • 200 g shiitakesvamp
  • 400 g stora räkor i skal
  • 1 grön chili

Så gör du thaisoppa

  • Koka upp buljongen med ingefära, finskuret citrongräs, stötta limeblad och rivet skal av en lime. Låt koka i ett par min.
  • Tillsätt kokosmjölk, saft från en halv lime, chiliflakes, fisksås och farinsocker.
  • Rensa shiitakesvamparna och skär dem i skivor.
  • Låt soppan sjuda i ett par min, lägg i svampen och låt sjuda i ytterligare ett par min.
  • Lägg i räkorna. Är de kokta ska de bara värmas upp. Är de råa så ge dem 5 min.
  • Smaka av soppan med fisksås. Lägg upp med skivor av grön chili och limeklyftor vid sidan av.