Nyttiga recept Middag Thaisoppa ... Thaisoppa med räkor och shiitakesvamp 20 minuter 600 kcal Har du varit i Thailand? Då vet du hur gott det thailändska köket är. Vi har låtit oss inspireras med denna läckra thaisoppa med räkor. Den är både enkel och snabb att laga. Av Anne Larsen och Michelle Kristensen 28 juni 2018 THAISOPPA Middag på 20 minuter. © wichmann+bendtsen Thaisoppa med räkor och shiitakesvamp Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 3 dl grönsaksbuljong 6 skivor ingefära 1 stjälkar citrongräs 2 kaffirlimeblad, torkade 3 lime, eko 4 dl kokosmjölk light ½ tsk chiliflakes 2 msk fisksås 1 tsk farinsocker 200 g shiitakesvamp 400 g stora räkor i skal 1 grön chili Så gör du thaisoppa Koka upp buljongen med ingefära, finskuret citrongräs, stötta limeblad och rivet skal av en lime. Låt koka i ett par min. Tillsätt kokosmjölk, saft från en halv lime, chiliflakes, fisksås och farinsocker. Rensa shiitakesvamparna och skär dem i skivor. Låt soppan sjuda i ett par min, lägg i svampen och låt sjuda i ytterligare ett par min. Lägg i räkorna. Är de kokta ska de bara värmas upp. Är de råa så ge dem 5 min. Smaka av soppan med fisksås. Lägg upp med skivor av grön chili och limeklyftor vid sidan av. IngefäraRäkorSoppa