Klassisk gazpachosoppa

20 minuter
247 kcal

Den spanska grönsakssoppan från Andalusien är mycket kalorisnål och en höjdare en varm sommardag. Här serverar vi den kalla tomatsoppan med otroligt god topping.

gazpacho

GAZPACHO – Nyttiga ingredienser som är sprängfyllda med sommar och sol!

© wichmann+bendtsen

Klassisk gazpachosoppa

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 6 tomater, mogna
  • ½ grön paprika
  • ½ rödlök
  • ½ gurka
  • ½ fett vitlöksklyftor
  • 25 g dagsgammalt bröd
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Topping:

  • ¼ gurka
  • ½ paprika
  • ¼ rödlök
  • 30 g brödkrutonger
  • ½ liten knippa färska örter

Så här gör du:

  • Grovhacka alla grönsaker och dela brödet i mindre bitar.
  • Lägg allt i en mixer tillsammans med övriga soppingredienser. Mixa tills du har en slät och krämig soppa. Smaka av med salt, peppar och vitvinsvinäger om det behövs.
  • Ställ soppan i kylskåp minst 2 timmar före servering.
  • Finhacka grönsakerna till toppingen: gurka, paprika och rödlök. Servera i små skålar med brödkrutonger och färska örter.

Tips
Soppan kan göras dagen innan och förvaras i kylskåp. Den kan naturligtvis också avnjutas varm.