Tallrik med kalvkött och grönsaker.
© Wichmann+bendtsen

Kalvkött med sparris och ärter

Så här lagar du den här välsmakande rätten på bara 30 minuter.

12 juli 2016 av Anne Larsen & Martin Kreutzer

Kalvkött med sparris, ärter och dill

2 personer

300 g mört kalvkött, biff, filé eller innerlår

1 msk extra jungfruolja

1 tsk smör

1 schalottenlök

2 dl kalv-/kyckling- eller grönsaksbuljong
1 knippe grön sparris

Kallpressad rapsolja
2 dl frysta extra fina ärter

1 msk smör eller rapsolja

2 msk vetemjöl

2 dl mjölk

Havssalt och nymalen peppar

2 dillkvistar

Så lagar du kalvkött med grönsaker

  • Skär köttet i tärningar och badda dem torra. 
  • Värm oljan, lägg i smör och låt brusa upp. Bryn köttet runt om, lägg på hushållspapper som suger upp fett och lägg i en gryta. 
  • Skär schalottenlöken i fina tärningar och lägg över köttet. 
  • Häll i buljong och komplettera ev med vatten – köttet ska vara täckt av vätska.
  • Låt sjuda i 20 minuter. 
  • Gör i ordning sparrisarna och bryt av dem där de går av naturligt. 
  • Skär till rotändarna. Koka upp en gryta vatten med salt och lite rapsolja. 
  • Lägg i sparris och ärter, koka upp och häll av.
  • Värm upp smöret och lägg i vetemjölet, vispa och späd med mjölk och så mycket kokvatten från kött eller sparris och ärter, så du uppnår en god konsistens. 
  • Smaka av såsen med salt och peppar.
  • Lägg upp kött med sås, grönt och dilltoppar.

Näringsinnehåll i kalvkött med grönsaker per portion

Energi: 411 kcal
Protein: 44,7 g

Fett: 14,1 g

Kolhydrater: 30,1 g
Kostfiber: 7,1 g 

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar