Kalvkött med sparris och ärter

30 minuter
411 kcal

Så här lagar du den här välsmakande rätten på bara 30 minuter.

Tallrik med kalvkött och grönsaker.

Kalvkött med sparris, ärter och dill

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 300 g mört kalvkött, biff, filé eller innerlår
  • 1 msk extra jungfruolja
  • 1 tsk smör
  • 1 schalottenlök
  • 2 dl kalv-/kyckling- eller grönsaksbuljong
  • 1 knippe grön sparris
  • Kallpressad rapsolja
  • 2 dl frysta extra fina ärter
  • 1 msk smör eller rapsolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • Havssalt och nymalen peppar
  • 2 dillkvistar

Så lagar du kalvkött med grönsaker

  • Skär köttet i tärningar och badda dem torra.

  • Värm oljan, lägg i smör och låt brusa upp. Bryn köttet runt om, lägg på hushållspapper som suger upp fett och lägg i en gryta.

  • Skär schalottenlöken i fina tärningar och lägg över köttet.

  • Häll i buljong och komplettera ev med vatten – köttet ska vara täckt av vätska.

  • Låt sjuda i 20 minuter.

  • Gör i ordning sparrisarna och bryt av dem där de går av naturligt.

  • Skär till rotändarna. Koka upp en gryta vatten med salt och lite rapsolja.

  • Lägg i sparris och ärter, koka upp och häll av.

  • Värm upp smöret och lägg i vetemjölet, vispa och späd med mjölk och så mycket kokvatten från kött eller sparris och ärter, så du uppnår en god konsistens.

  • Smaka av såsen med salt och peppar.

  • Lägg upp kött med sås, grönt och dilltoppar.