Finns det ämnen i kött som är hälsofarliga?

Se svaret från experten på ifrom.se

Fråga

Jag äter ofta kött men nu har jag hört att det kan vara cancerframkallande. Är det korrekt?

Svar

Bacon, rökt korv, burkleverpastej och skinka hör till de köttprodukter som tillsätts nitrit. Det ger köttet en vacker röd färg när det värms. Men under värmebehandlingen kan det bildas föreningar mellan köttets proteiner och nitritets biprodukter. En del försök tyder på att köttproteiner och nitritämnen bildar vissa cancerframkallande ämnen, så kallade filtrosaminer.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background