Chili con carne med kalvkött och majs

35 minuter
492 kcal

Chili con carne med kalvkött och en aning choklad. En enkel och kryddig klassiker med en twist som är perfekt när du behöver värma dig.

Chili con carne med kalvkött och majs

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

2 personer

  • 1 majskolv
  • 1 rödlök
  • 1 msk extra jungfruolja
  • ½ tsk malda chiliflingor
  • 1 hel röd chili
  • 1 röd paprika
  • 200 g kalvkött: t ex filé eller biff
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 4 dl mosade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 200 g blötlagda och kokta kidneybönor*
  • 40 g mörk choklad, minimum 70 % kakao
  • 4 msk skyr
  • En kvist bredbladig persilja

Så gör du

*Tip: Kidneybönor kan du antingen ha färdigkokta i frysen eller använda från burk. Kom ihåg att skölja bönorna innan tillagning, om du väljer burkvarianten.

  • Rensa majskolven.

  • Grilla den, eller koka den i lättsaltat vatten i 7 minuter.

  • Skär rödlöken i tärningar och stek dessa blanka och mjuka i olivolja.

  • Lägg i båda chilisorterna.

  • Tärna paprikan och låt den steka ihop med löken och chilin.

  • Skär köttet i fina skivor, lägg det i pannan och bryn det på båda sidor.

  • Lägg i tomater och tomatpuré och krydda med salt och peppar.

  • Låt sjuda i 10 minuter.

  • Lägg i bönor och låt allt sjuda i ytterligare 5 minuter.

  • Lägg i chokladen och låt den smälta.

  • Smaka av med salt och peppar.

  • Lägg upp chilin med skyr, hackad persilja och majs, som du skurit bort från kolven.