Så många kalorier innehåller kött, fisk och mejeriprodukter

I vårt galleri får du både en visuell och konkret visning av hur många kalorier till exempel skyr, en handfull räkor och köttfärsås innehåller.

23 januari 2014 av Näringsexpert Martin Kreutzer

Här får du både en visuell översikt ett svart-på-vitt-svar på hur många kalorier de olika portionerna innehåller.

Tonfisk i vatten: 50 kalorier = 45 gram 100 kalorier = 89 gram 150 kalorier = 134 gram 250 kalorier = 223 gram 500 kalorier = 446 gram

Kyckling utan skinn: 50 kalorier = 38 gram 100 kalorier = 76 gram 150 kalorier = 114 gram 250 kalorier = 189 gram 500 kalorier = 379 gram

Torskfilé: 50 kalorier = 62 gram 100 kalorier = 123 gram 150 kalorier = 185 gram 250 kalorier = 309 gram 500 kalorier = 617 gram

Köttfärssås (Bolognaise), mager (125 kcal/100 gram): 50 kalorier = 40 gram 100 kalorier = 80 gram 150 kalorier = 120 gram 250 kalorier = 200 gram 500 kalorier = 400 gram

Laxfilé: 50 kalorier = 28 gram 100 kalorier = 56 gram 150 kalorier = 85 gram 250 kalorier = 141 gram 500 kalorier = 282 gram

Ost 30+: 50 kalorier = 19 gram 100 kalorier = 39 gram 150 kalorier = 58 gram 250 kalorier = 97 gram 500 kalorier = 194 gram

Skyr: 50 kalorier = 96 gram 100 kalorier = 192 gram 150 kalorier = 288 gram 250 kalorier = 481 gram 500 kalorier = 962 gram

Köttbullar (blandfärs) med 10-12 % fett = 210kcal/100 gram: 50 kalorier = 24 gram 100 kalorier = 48 gram 150 kalorier = 71 gram 250 kalorier = 119 gram 500 kalorier = 238 gram

Räkor: 50 kalorier = 64 gram 100 kalorier = 128 gram 150 kalorier = 192 gram 250 kalorier = 321 gram 500 kalorier = 641 gram

Bacon, rå: 50 kalorier = 19 gram 100 kalorier = 39 gram 150 kalorier = 58 gram 250 kalorier = 97 gram 500 kalorier = 195 gram

I FORM rekommenderar
Får du i dig för många kalorier under dagen? På I FORM Kostdagbok hittar du inspiration till kalorisnåla recept och du får snabbt en bra förståelse för din kost och ditt kaloriintag.
Testa I FORM Kostdagbok gratis i 5 dagar

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar