Slipp stress och blossande kinder i jul och bjud över dina gäster på ett nyttigt julbord istället.

Röd sill med äpple och kaprisdressing

Inget julbord är komplett utan sill. Den här röda varianten serveras med äpplen, rödlök och kaprisdressing som sätter ordentligt med smak på rätten.

18 november 2014 av I FORM

Röd sill

6 personer

6 gammaldags mogna kryddsillfiléer
1 rödlök
2 äpplen
1 citron
2 krukor vattenkrasse

Dressing

200 g skyr
3 msk avrunnen kapris
1 litet knippe dill
Havssalt och nymalen svartpeppar

Så gör du

  • Börja med dressingen, så att den kan stå svalt medan resten blir klart.
  • Rör skyr med den avrunna kaprisen och finhackade dillen och smaka av med peppar.
  • Låt sillen rinna av. Skär rödlöken i fina ringar.
  • Skär äpplena i mycket fina klyftor och se till droppa över citronsaft på ytorna direkt.
  • Servera vattenkrassen med äpple, lök, sill och dressing.

Laga traditionell julmat i nya och hälsosamma kläder

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar