Krämig pasta UTAN grädde eller ost
Här får du 5 geniala tips på hur du gör pastan krämig utan grädde eller ost!
Här får du 5 geniala tips på hur du gör pastan krämig utan grädde eller ost!
Det är få saker som kan leva upp till en krämig och mjuk pastarätt. Men den krämiga konsistensen får vi oftast med hjälp av grädde eller ost, som inte direkt får vikten att minska ...
Vi har därför samlat 5 geniala tips på hur du gör krämig pasta HELT utan de kaloritunga ingredienserna.
Vita bönor, som exempelvis cannellini, är mycket krämiga i konsistensen. De är därför perfekta att göra puré av. Mixa dem med exempelvis lite mjölk, olivolja, vitlök och vitvinsvinäger.
Använd avokado för att göra krämig pesto till din pasta. Mixa avokado med olivolja, vitlök, salt, peppar, pinjekärnor och lite pressad citron.
Nötter är fyllda med naturligt fett och kan ge din pastarätt en mjuk och krämig karaktär. Blötlägg exempelvis cashewnötter i vatten över natten, därefter kan du mixa dem krämiga med lite vitlök, grönsaksfond och vitvinsvinäger.
Risotto får dess krämiga konsistens genom att den tillsätts vätska lite åt gången. Det gör att mer av stärkelsen frigörs och det gör rätten mjuk och krämig. Samma metod kan du använda för att göra pasta. Tillsätt eventuellt mandelmjölk.
Sesampastan tahini är inte bara god i hummus. Tillsätt tahini till din pastarätt genom att mixa den med mandelmjölk, paprikapulver, soja, pressad citron och lite sirap. Då blir din pastarätt både full av smak OCH krämig.