Krämig pasta UTAN grädde eller ost

Här får du 5 geniala tips på hur du gör pastan krämig utan grädde eller ost!

Det är få saker som kan leva upp till en krämig och mjuk pastarätt. Men den krämiga konsistensen får vi oftast med hjälp av grädde eller ost, som inte direkt får vikten att minska ...

Vi har därför samlat 5 geniala tips på hur du gör krämig pasta HELT utan de kaloritunga ingredienserna.

Krämig pasta med vita bönor

Vita bönor, som exempelvis cannellini, är mycket krämiga i konsistensen. De är därför perfekta att göra puré av. Mixa dem med exempelvis lite mjölk, olivolja, vitlök och vitvinsvinäger.

Avokado som kräm

Använd avokado för att göra krämig pesto till din pasta. Mixa avokado med olivolja, vitlök, salt, peppar, pinjekärnor och lite pressad citron.

Nötter ger en krämig konsistens

Nötter är fyllda med naturligt fett och kan ge din pastarätt en mjuk och krämig karaktär. Blötlägg exempelvis cashewnötter i vatten över natten, därefter kan du mixa dem krämiga med lite vitlök, grönsaksfond och vitvinsvinäger.

Koka din pasta som krämig risotto

Risotto får dess krämiga konsistens genom att den tillsätts vätska lite åt gången. Det gör att mer av stärkelsen frigörs och det gör rätten mjuk och krämig. Samma metod kan du använda för att göra pasta. Tillsätt eventuellt mandelmjölk.

Krämigt med frön

Sesampastan tahini är inte bara god i hummus. Tillsätt tahini till din pastarätt genom att mixa den med mandelmjölk, paprikapulver, soja, pressad citron och lite sirap. Då blir din pastarätt både full av smak OCH krämig.

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background