Grekisk kycklinggyros i tunnbröd

30 minuter
479 kcal

Ett nyttigt, kalorisnålt recept med mycket mättande protein och precis rätt smak av Grekland.

gyros

GYROS – I Grekland lägger man ofta pommes frites i brödet, men här har vi fyllt det med krispiga, vitaminrika grönsaker istället.

© wichmann+bendtsen

Grekisk kycklinggyros i tunnbröd

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g kycklingfilé
  • 2 tunnbröd eller libabröd
  • ¼ portion tzatziki
  • ¼ gurka
  • ¼ rödlök
  • ½ paprika
  • 50 g sallad
  • 100 g körbärstomater
  • Svartpeppar, nymalen

Marinad:

  • 1 fett vitlök
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • ½ msk tomatpuré
  • ¾ tsk spiskummin
  • ¼ tsk chiliflakes
  • ½ tsk flingsalt
  • ¼ tsk timjan
  • ¼ tsk rosmarin

Gör så här:

  • Skär kycklingen i tunna strimlor.
  • Krossa vitlöken och vispa ihop med alla övriga ingredienser till marinaden. Vänd ner kycklingstrimlorna i marinaden.
  • Stek kycklingstrimlorna i en stekpanna på hög värme tills kycklingen är genomstekt.
  • Värm tunnbröden och servera med kyckling, tzatziki, hackade grönsaker och nymald peppar.

TIPS: Om du har tid kan du låta kycklingen vila i marinaden i en lufttät behållare i kylskåpet i några timmar (eller över natten) innan tillagning.

TIPS: Du kan också använda finstrimlat lamm-, eller nötkött.

TIPS: Om du har picklad rödlök på lager är det också ett bra tillbehör. Du hittar ett recept här