Pitabröd med falafel, grönsaker & myntakräm

30 minuter
571 kcal

Här får du I FORMs nyttiga version av den högt älskade falafeln, som serveras i ett pitabröd med grönsaker och myntakräm. Prova själv!

Pitabröd med falafel, grönt och myntakräm

TESTA EN NYTTIGARE VERSION AV FALAFEL – med våra pitabröd med falafel, grönsaker och myntakräm!

© wichmann+bendtsen

Pitabröd med falafel, grönt och myntakräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 store fuldkornspitabrød a 80 g_SE

Falafel, 6 st:

  • 1 burk kikärter
  • 1 knippa persilja
  • ½ citron, saften
  • 1 msk spiskummin, mald
  • 2 fett vitlök
  • Havssalt
  • Extra jungfruolja

Myntakräm:

  • 1 näve mynta, färsk
  • 2 dl kvarg
  • 1 tsk honung
  • Havssalt

Grönsaker efter eget val, t ex:

  • 4 morötter
  • 4 rädisor
  • 2 pak choi
  • 4 små buketter broccoli
  • 4 salladsblad, här radicchio
  • 2 stjälkar färsk mynta

Så gör du

  • Lägg alla falafelingredienserna, utom oljan, i en matberedare. Forma 6 falaflar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja och baka i ugnen vid 200 grader i cirka 25 min tills de är gyllene och spröda.
  • Hacka mynta och rör ihop myntakrämen. Smaka av.
  • Skär grönsakerna i passande storlekar.
  • Värm pitabröden och skär igenom dem till hälften. Bred på lite myntakräm och fyll med med grönsaker och falafel.