Äggwraps med kyckling och hemgjord majonäs

40 minuter
372 kcal

Nyttiga och lättlagade äggwraps med kyckling och hemlagad majonäs – en god, mättande och smakrik måltid.

Tallrik med äggwrap och citron

NYTTIGA, LÄTTLAGADE ÄGGWRAPS - serverade med hemlagad majonäs

© wichmann+bendtsen

Äggwraps med kyckling och hemgjord majonäs

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st.

Hemgjord majonäs:

  • 1 äggulor
  • ½ tsk dijonsenap
  • ¼ ekocitron, skalet
  • ½ tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • Citron, saften
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Wraps:

  • 4 ägg
  • ¼ dl riven ost
  • ¼ dl mjölk
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Fyllning:

  • 1 kycklingfiléer
  • 100 g finskurna grönsaker
  • 2 msk hemgjord majonäs

Så gör du

  • Börja med att göra majonäsen. Häll äggulor, senap, citronskal och vitvinsvinäger i en skål och vispa ihop det med en elvisp. Tillsätt oljan långsamt, lite i taget, medan du vispar.
  • Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  • Gör sedan wraps. Vispa ihop alla ingredienser. Häll en fjärdedel i en stekpanna och stek på båda sidorna, på svag värme. Repetera processen tills du har 4 stycken.
  • Stek kycklingen och skiva den. Fördela den i äggwrapsen tillsammans med grönsaker och hemgjord majonäs.

TIPS! Äggwraps är populärt hos både stora och små. Lägg ev de skurna grönsakerna i små skålar och servera dem var för sig istället för att blanda ihop allt. Det brukar vara en hit hos barnen. Ska det gå snabbt, så använd en extra stekpanna så är maten klar på ett kick.