Nyttiga recept Middag Färsbiff m... Färsbiff med rödbetor och svamp 1,5 timme 539 kcal Robust och smakrik rätt i lättare version. Av I FORM-redaktionen 4 april 2009 Färsbiff med rödbetor och svamp Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 person 300 g rödbetor 100 g potatis 2 tsk olja 2 äpple ¼ tsk senap 2 msk äppelvinäger 40 g sallad 100 g svamp 1 schalottenlök 2 tsk smör Salt Peppar 200 g ärter 250 g mager nötfärs Tillagning Koka rödbetorna i 60 minuter, skala dem och skär dem i klyftor. Koktiden kan förkortas om du först skalar och delar dem. Koka potatis och dela dem. Vänd potatisarna och rödbetor i olja i en varm panna i 30 sekunder. Skär äpplena i klyftor och vänd ner dem. Tillsätt grov senap och vinäger och lägg upp blandningen på salladsblad. Stek svamp med hackad lök i smör. När svampen är klar saltar och pepprar du och stänger av plattan. Vänd blandningen med tinade ärter. Forma, salta och stek färsbiffarna i grillpanna i 6-8 minuter på varje sida. Servera den varma potatis- och rödbetssalladen samt svamp- och ärtblandningen till färsbiffen. Saknar du inspiration till enkel middagsmat? På I FORMs hemsida hittar du sunda rätter som du kan laga på max 30 minuter. SvamparNötköttRödbetor