Färsbiff med rödbetor och svamp

Robust och smakrik rätt i lättare version.

Färsbiff med rödbetor och svamp

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 80 minuter

Tid totalt: 1,5 timme

INGREDIENSER

150 g rödbetor

50 g potatis

1 tsk olja

1 äpple

¼ tsk senap

1 msk äppelvinäger

20 g sallad

50 g svamp

½ schalottenlök

1 tsk smör

Salt

Peppar

100 g ärter

125 g mager nötfärs

Tillagning

  • Koka rödbetorna i 60 minuter, skala dem och skär dem i klyftor. Koktiden kan förkortas om du först skalar och delar dem. 
  • Koka potatis och dela dem. 
  • Vänd potatisarna och rödbetor i olja i en varm panna i 30 sekunder. 
  • Skär äpplena i klyftor och vänd ner dem. Tillsätt grov senap och vinäger och lägg upp blandningen på salladsblad.
  • Stek svamp med hackad lök i smör. När svampen är klar saltar och pepprar du och stänger av plattan. Vänd blandningen med tinade ärter. 
  • Forma, salta och stek färsbiffarna i grillpanna i 6-8 minuter på varje sida. 
  • Servera den varma potatis- och rödbetssalladen samt svamp- och ärtblandningen till färsbiffen.

Saknar du inspiration till enkel middagsmat? På I FORMs hemsida hittar du sunda rätter som du kan laga på max 30 minuter.

näringsinnehåll per person

Energi: 539 kcal

Protein: 38 g

Fett: 20 g

Kolhydrat: 57 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar