Färsbiff med rödbetor och svamp

1,5 timme
539 kcal

Robust och smakrik rätt i lättare version.

Färsbiff med rödbetor och svamp

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 300 g rödbetor
  • 100 g potatis
  • 2 tsk olja
  • 2 äpple
  • ¼ tsk senap
  • 2 msk äppelvinäger
  • 40 g sallad
  • 100 g svamp
  • 1 schalottenlök
  • 2 tsk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g ärter
  • 250 g mager nötfärs

Tillagning

  • Koka rödbetorna i 60 minuter, skala dem och skär dem i klyftor. Koktiden kan förkortas om du först skalar och delar dem.
  • Koka potatis och dela dem.
  • Vänd potatisarna och rödbetor i olja i en varm panna i 30 sekunder.
  • Skär äpplena i klyftor och vänd ner dem. Tillsätt grov senap och vinäger och lägg upp blandningen på salladsblad.
  • Stek svamp med hackad lök i smör. När svampen är klar saltar och pepprar du och stänger av plattan. Vänd blandningen med tinade ärter.
  • Forma, salta och stek färsbiffarna i grillpanna i 6-8 minuter på varje sida.
  • Servera den varma potatis- och rödbetssalladen samt svamp- och ärtblandningen till färsbiffen.

Saknar du inspiration till enkel middagsmat? På I FORMs hemsida hittar du sunda rätter som du kan laga på max 30 minuter.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background