Färsbiff med rödbetor och svamp

Robust och smakrik rätt i lättare version.

5 april 2009 av I FORM-redaktionen

1 person

150 g rödbetor
50 g potatis
1 tsk olja
1 äpple
¼ tsk senap
1 msk äppelvinäger
20 g sallad
50 g svamp
½ schalottenlök
1 tsk smör
Salt
Peppar
100 g ärter
125 g mager nötfärs

Tillagning

Koka rödbetorna i 60 minuter, skala dem och skär dem i klyftor. Koktiden kan förkortas om du först skalar och delar dem. Koka potatis och dela dem. Vänd potatisarna och rödbetor i olja i en varm panna i 30 sekunder. Skär äpplena i klyftor och vänd ner dem. Tillsätt grov senap och vinäger och lägg upp blandningen på salladsblad. Stek svamp med hackad lök i smör. När svampen är klar saltar och pepprar du och stänger av plattan. Vänd blandningen med tinade ärter. Forma, salta och stek färsbiffarna i grillpanna i 6-8 minuter på varje sida. Servera den varma potatis- och rödbetssalladen samt svamp- och ärtblandningen till färsbiffen.

Saknar du inspiration till enkel middagsmat? På I FORMs hemsida hittar du sunda rätter som du kan laga på max 30 minuter.

  • Du tränar inte alls:

    Du sparar enkelt in på en del kalorier genom att minska mängden olja och smör i rätten. Väljer du dessutom det magraste nötköttet reducerar du antalet kalorier ytterligare.

  • Du tränar hårt och mycket:

    Du kan öka kolhydratmängden genom att fylla på med lite mer potatis för att vara säker på att dina reserver fylls på igen. Mellan 100-150 gram extra räcker för de flesta - även efter intensiv träning.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar