Färsbiff med rödbetor och svamp

1,5 timme
539 kcal

Robust och smakrik rätt i lättare version.

Färsbiff med rödbetor och svamp

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 300 g rödbetor
  • 100 g potatis
  • 2 tsk olja
  • 2 äpple
  • ¼ tsk senap
  • 2 msk äppelvinäger
  • 40 g sallad
  • 100 g svamp
  • 1 schalottenlök
  • 2 tsk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 200 g ärter
  • 250 g mager nötfärs

Tillagning

  • Koka rödbetorna i 60 minuter, skala dem och skär dem i klyftor. Koktiden kan förkortas om du först skalar och delar dem.
  • Koka potatis och dela dem.
  • Vänd potatisarna och rödbetor i olja i en varm panna i 30 sekunder.
  • Skär äpplena i klyftor och vänd ner dem. Tillsätt grov senap och vinäger och lägg upp blandningen på salladsblad.
  • Stek svamp med hackad lök i smör. När svampen är klar saltar och pepprar du och stänger av plattan. Vänd blandningen med tinade ärter.
  • Forma, salta och stek färsbiffarna i grillpanna i 6-8 minuter på varje sida.
  • Servera den varma potatis- och rödbetssalladen samt svamp- och ärtblandningen till färsbiffen.

Saknar du inspiration till enkel middagsmat? På I FORMs hemsida hittar du sunda rätter som du kan laga på max 30 minuter.