Nyttiga recept Middag Dinkelriso... Dinkelrisotto med svamp och hel dinkel 30 minuter 555 kcal Husmansklassiker i helt ny version. Av I FORM-redaktionen 2 mars 2013 Dinkelrisotto med svamp och hel dinkel Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 person 600 g svampmix 2 tsk olivolja 2 schalottenlök 4 vitlöksklyftor 80 g hel dinkel 1 dl torrt vitt vin 4 dl grönsaksbuljong 200 g broccoli 1 dl timjan och basilika Salt Peppar 30 g parmesanost Tillagning Blanda svampar efter tycke och smak, dela dem i bitar och stek dem i olja. Tillsätt hackad lök och vitlök och stek vidare. Tillsätt dinkel och vitt vin och mätta risotton med soppan, ca 1 dl i taget var 20:e min. Risotton får inte koka torr men den får inte heller vara för flytande. När den är nästan al dente tillsätts broccolibuketter och de får koka mjuka under de sista minuterna, ca 3 min. Smaka av med hackade örtkryddor, salt, peppar och servera med parmesanost som var och en hyvlar över. Saknar du inspiration till enkel middagsmat? På I FORMs hemsida hittar du sunda rätter som du kan laga på max 30 minuter.Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept SvamparVegetarisk mat