Dinkelrisotto med svamp och hel dinkel

Husmansklassiker i helt ny version.

3 mars 2013 av I FORM

1 person

300 g svampmix
1 tsk olivolja
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
40 g hel dinkel
1/2 dl torrt vitt vin
2-3 dl grönsaksbuljong
100 g broccoli
1/2 dl timjan och basilika
Salt
Peppar
15 g parmesanost

Tillagning

  • Blanda svampar efter tycke och smak, dela dem i bitar och stek dem i olja. 
  • Tillsätt hackad lök och vitlök och stek vidare. 
  • Tillsätt dinkel och vitt vin och mätta risotton med soppan, ca 1 dl i taget var 20:e min. 
  • Risotton får inte koka torr men den får inte heller vara för flytande. 
  • När den är nästan al dente tillsätts broccolibuketter och de får koka mjuka under de sista minuterna, ca 3 min. 
  • Smaka av med hackade örtkryddor, salt, peppar och servera med parmesanost som var och en hyvlar över.

Saknar du inspiration till enkel middagsmat? På I FORMs hemsida hittar du sunda rätter som du kan laga på max 30 minuter.

Därför är den nyttig:
Kombinationen av svamp och grönsaker ger en mångfald av immunförsvarsstärkande antioxidanter. En portion täcker hela ditt dagsbehov av bland annat immunförsvarsstärkande C-vitamin och betakaroten och innehåller dessutom mängder av selen som bland annat skyddar dig mot cancer och hjärt-kärlsjukdomar. Dessutom finns det mineraler som till exempel kalcium som stärker benstommen och vätskereglerande kalium i rätten.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar