Dinkelrisotto med svamp och hel dinkel

30 minuter
555 kcal

Husmansklassiker i helt ny version.

Dinkelrisotto med svamp och hel dinkel

Dinkelrisotto med svamp och hel dinkel

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 600 g svampmix
  • 2 tsk olivolja
  • 2 schalottenlök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 80 g hel dinkel
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 200 g broccoli
  • 1 dl timjan och basilika
  • Salt
  • Peppar
  • 30 g parmesanost

Tillagning

  • Blanda svampar efter tycke och smak, dela dem i bitar och stek dem i olja.
  • Tillsätt hackad lök och vitlök och stek vidare.
  • Tillsätt dinkel och vitt vin och mätta risotton med soppan, ca 1 dl i taget var 20:e min.
  • Risotton får inte koka torr men den får inte heller vara för flytande.
  • När den är nästan al dente tillsätts broccolibuketter och de får koka mjuka under de sista minuterna, ca 3 min.
  • Smaka av med hackade örtkryddor, salt, peppar och servera med parmesanost som var och en hyvlar över.