Brysselkål

Den beska smaken är kvitto på att brysselkålen innehåller väldigt många sunda ämnen som kan bromsa inflammation i kroppen.

Brysselkål uppskattas på grund av den beska smaken inte av så många, men den kraftiga doften och smaken indikerar att den innehåller riktigt många sunda växtämnen.

Forskning visar att brysselkål, på samma sätt som rödkål, kan hämma cancercellers framfart, men växtämnena i brysselkål har också visat sig kunna bromsa inflammationstillstånd i leder och senor.

Så smakar den bäst

Ät den ångad som tillbehör till kötträtter. Du kan också hälla kokande vatten över brysselkål, kyla den och strimla den fint i råkostsallader. Brysselkål är också god bakad i ugnen med parmesanost och mager bacon.

LÄS OCKSA: Grönkål – nyttigare blad finns inte

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background