Nyttiga recept Lunch Vintersall... Vintersallad med kyckling & kikärter 1 timme 729 kcal Töm kylskåpet och gör en överdådig vintersallad, som fyller dig med energi och glädje! Av Signe Moesby Leth 27 januari 2017 Vintersallad med citronkyckling & gurkmejerostade kikärter Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 250 g kycklingfilé 50 g mozzarella Citronmarinad till kycklingen: Saft från ½ citron 1 msk olivolja 1 msk äppelcidervinäger ⅓ tsk havssalt Svartpeppar Det gröna: 100 g squash, gärna gul 100 g aubergine 100 g rödkål 125 g tomater, små och stora ½ avokado 1 färskt fikon 1 apelsin 60 g blåbär Gurkmejerostade kikärter: 1 burk kikärter 1 msk olivolja 1 tsk gurkmeja ⅓ tsk cayennepeppar Citronvinägrett 2 msk olivolja 2 msk äppelcidervinäger 1½ msk pressad citron Skal från ½ citron msk akaciahonung Så lagar du vintersallad Skär kycklingen i tärningar. Vispa ihop citronmarinaden i en skål, lägg i kycklingen och blanda. Täck över skålen och ställ i kylen i 30 minuter, medan du förbereder det andra. Skär squash och aubergine i tunna skivor, pensla med lite olja och snabbstek i en grillpanna. Skär rödkålen fint. Skär resten av det gröna som du önskar. Häll av och skölj kikärterna. Torka dem försiktigt med en ren kökshandduk (det gör det lättare att få dem spröda). Blanda kikärterna med olja och kryddor i en skål. Lägg kikärterna på en bakplåt med bakplåtspapper och rosta dem i 200 grader i 25-30 minuter, tills de är spröda. Rör gärna i dem lite under tiden. Stek kycklingtärningarna medan kikärterna rostas, och vispa ihop vinägretten. Lägg upp salladen med de skurna grönsakerna och frukten, den citronmarinerade kycklingen, de gurkmejerostade kikärterna och smulad mozzarella. Droppa citronvinägretten över. Använd dina resterVariera gärna det gröna i salladen, om du vill. Kolla vad du har hemma och lägg i frukt och grönt som du tycker om. KikärterSalladKyckling