Vintersallad med kyckling & kikärter

1 timme
729 kcal

Töm kylskåpet och gör en överdådig vintersallad, som fyller dig med energi och glädje!

Vintersallad på tallrik.

Vintersallad med citronkyckling & gurkmejerostade kikärter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g kycklingfilé
  • 50 g mozzarella

Citronmarinad till kycklingen:

  • Saft från ½ citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • ⅓ tsk havssalt
  • Svartpeppar

Det gröna:

  • 100 g squash, gärna gul
  • 100 g aubergine
  • 100 g rödkål
  • 125 g tomater, små och stora
  • ½ avokado
  • 1 färskt fikon
  • 1 apelsin
  • 60 g blåbär

Gurkmejerostade kikärter:

  • 1 burk kikärter
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • ⅓ tsk cayennepeppar

Citronvinägrett

  • 2 msk olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1½ msk pressad citron
  • Skal från ½ citron
  • msk akaciahonung

Så lagar du vintersallad

  • Skär kycklingen i tärningar.

  • Vispa ihop citronmarinaden i en skål, lägg i kycklingen och blanda.

  • Täck över skålen och ställ i kylen i 30 minuter, medan du förbereder det andra.

  • Skär squash och aubergine i tunna skivor, pensla med lite olja och snabbstek i en grillpanna.

  • Skär rödkålen fint. Skär resten av det gröna som du önskar.

  • Häll av och skölj kikärterna.

  • Torka dem försiktigt med en ren kökshandduk (det gör det lättare att få dem spröda).

  • Blanda kikärterna med olja och kryddor i en skål.

  • Lägg kikärterna på en bakplåt med bakplåtspapper och rosta dem i 200 grader i 25-30 minuter, tills de är spröda.

  • Rör gärna i dem lite under tiden.

  • Stek kycklingtärningarna medan kikärterna rostas, och vispa ihop vinägretten.

  • Lägg upp salladen med de skurna grönsakerna och frukten, den citronmarinerade kycklingen, de gurkmejerostade kikärterna och smulad mozzarella.

  • Droppa citronvinägretten över.

Använd dina rester

Variera gärna det gröna i salladen, om du vill. Kolla vad du har hemma och lägg i frukt och grönt som du tycker om.


Newsletter background