Vintersallad med citronkyckling & gurkmejerostade kikärter
2 personer
Förberedelsetid: 30 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Tid totalt: 1 timme
250 g kycklingfilé
50 g mozzarella
Citronmarinad till kycklingen:
Saft från ½ citron
1 msk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
1/3 tsk havssalt
Svartpeppar
Det gröna:
100 g squash, gärna gul
100 g aubergine
100 g rödkål
125 g tomater, små och stora
½ avokado
1 färskt fikon
1 apelsin
60 g blåbär
Gurkmejerostade kikärter:
1 burk kikärter
1 msk olivolja
1 tsk gurkmeja
1/3 tsk cayennepeppar
Citronvinägrett
2 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
1½ msk pressad citron
Skal från ½ citron
½–1 msk akaciahonung
Så lagar du vintersallad
Skär kycklingen i tärningar.
- Vispa ihop citronmarinaden i en skål, lägg i kycklingen och blanda.
- Täck över skålen och ställ i kylen i 30 minuter, medan du förbereder det andra.
- Skär squash och aubergine i tunna skivor, pensla med lite olja och snabbstek i en grillpanna.
- Skär rödkålen fint. Skär resten av det gröna som du önskar.
- Häll av och skölj kikärterna.
- Torka dem försiktigt med en ren kökshandduk (det gör det lättare att få dem spröda).
- Blanda kikärterna med olja och kryddor i en skål.
- Lägg kikärterna på en bakplåt med bakplåtspapper och rosta dem i 200 grader i 25-30 minuter, tills de är spröda.
- Rör gärna i dem lite under tiden.
- Stek kycklingtärningarna medan kikärterna rostas, och vispa ihop vinägretten.
- Lägg upp salladen med de skurna grönsakerna och frukten, den citronmarinerade kycklingen, de gurkmejerostade kikärterna och smulad mozzarella.
- Droppa citronvinägretten över.
Använd dina rester
Variera gärna det gröna i salladen, om du vill. Kolla vad du har hemma och lägg i frukt och grönt som du tycker om.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 729 kcal
Protein: 41,6 g
Fett: 38,1 g
Kolhydrat: 62,3 g
Kostfiber: 12,7 g