Vintersallad med kyckling & kikärter
Töm kylskåpet och gör en överdådig vintersallad, som fyller dig med energi och glädje!
Töm kylskåpet och gör en överdådig vintersallad, som fyller dig med energi och glädje!
Skär kycklingen i tärningar.
Vispa ihop citronmarinaden i en skål, lägg i kycklingen och blanda.
Täck över skålen och ställ i kylen i 30 minuter, medan du förbereder det andra.
Skär squash och aubergine i tunna skivor, pensla med lite olja och snabbstek i en grillpanna.
Skär rödkålen fint. Skär resten av det gröna som du önskar.
Häll av och skölj kikärterna.
Torka dem försiktigt med en ren kökshandduk (det gör det lättare att få dem spröda).
Blanda kikärterna med olja och kryddor i en skål.
Lägg kikärterna på en bakplåt med bakplåtspapper och rosta dem i 200 grader i 25-30 minuter, tills de är spröda.
Rör gärna i dem lite under tiden.
Stek kycklingtärningarna medan kikärterna rostas, och vispa ihop vinägretten.
Lägg upp salladen med de skurna grönsakerna och frukten, den citronmarinerade kycklingen, de gurkmejerostade kikärterna och smulad mozzarella.
Droppa citronvinägretten över.
Använd dina rester
Variera gärna det gröna i salladen, om du vill. Kolla vad du har hemma och lägg i frukt och grönt som du tycker om.