Mexikanska burritos med bönfyllning

30 minuter
568 kcal

Ladda för färgfest och ät dig dit pepparn växer, med den här goda vegetariska burriton, som ger dig massor av kostfibrer.

Burrito med bönfyllning

BURRITO med god bönfyllning

© wichmann+bendtsen

Mexikanska burritos med bönfyllning

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ dl ris
  • ¼ paprika
  • ¼ gul lök
  • ½ röd chili, kan utelämnas
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ msk tacokryddor
  • ½ burk svarta bönor
  • 115 g tomatsalsa, färdigköpt
  • 1 knippa romansalladshuvuden
  • ½ knippa koriander
  • ½ avokado
  • ¼ lime, saften
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 2 fullkornstortillabröd
  • 2 msk creme fraiche, 13 %
  • 32 g riven cheddar

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Stek finhackad paprika, lök och chili i olja i 5 min.
  • Tillsätt tacokryddor, dränerade bönor och salsa och låt sjuda tills allt är varmt.
  • Skär sallad och koriander.
  • Mosa avokadon med limesaft, salt och peppar och värm tortillabröden på en varm stekpanna.
  • Fördela ris, bönfyllning, sallad, koriander, guacamole, creme fraiche och riven ost i de varma tortillabröden. Kvarna lite peppar över och servera ev med extra lime.

TIPS Älskar du inte koriander? Då använder du bara en annan ört, t ex persilja.