Brysselkålssalllad med kyckling, granatäpple och mandlar

25 minuter
409 kcal

Glöm allt om överkokt, stinkande små kålhuvuden. Brysselkål är supernyttig och god rå i en sallad. Testa vårt recept med kyckling, granatäppelkärnor och mandlar.

Brysselkålssalllad med kyckling, recept

BRYSSELKÅLSSALLAD – De små kålbladen vänds med bl a tärnat äpple och granatäppelkärnor som ger ett syrligt motspel till kycklingen.

© Skovdal Nordic

Brysselkålssalllad med kyckling, granatäpple och mandlar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g kycklingfiléer
  • ½ msk dijonsenap
  • 250 g brysselkål
  • 1 äpplen
  • 50 g granatäppelkärnor
  • 10 g mandlar
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Dressing:

  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk flytande honung

Så gör du

  • Värm ugnen till 200 grader varmluft.
  • Pensla kycklingen med senap och baka i 15 min på ett galler med en plåt under för att fånga upp dropparna. Låt sedan kycklingen svalna.
  • Skala bladen av brysselkålen, kärna ur granatäpplet och tärna äpplet i små tärningar. Vänd det med mandlarna.
  • Skär kyckling i skivor och placera den på salladen, droppa över olja och honung.
  • Smaka av med salt och peppar.

TIPS! Du kan med fördel göra en dubbel portion eftersom salladen är lika god i matlådan dagen efter.