Poke bowl med lax och spetskål

25 minuter
584 kcal

I den här goda antiinflammatoriska poke bowlen har vi lagt massa grönsaker, toppat dem med lax och givit dem lite sting i form av dressing med ingefära. Mums!

Poke bowl med lax, recept

POKE BOWL MED LAX – Gör din egen poke bowl. Det är enklare än du kanske tror.

© Skovdal Nordic

Poke bowl med lax och spetskål

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g lax
  • ½ dl svarta sesamfrön
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1½ dl matvete
  • 250 g spetskål
  • ½ gurka
  • 50 g morötter
  • 100 g grön sallad
  • vårlökar

Dressing:

  • ½ stor thaichili eller annan chili
  • ½ fett vitlök
  • ½ tsk ingefära
  • 1 tsk limesaft
  • ½ msk fisksås

Så gör du

  • Vänd laxen i sesamfrön och stek i olja på en stekpanna i cirka 2 min på varje sida. Salta och peppra.
  • Låt laxen svalna och skär i tjocka skivor.
  • Koka matvete efter anvisningen på förpackningen och låt svalna.
  • Strimla spetskål fint, skär gurka i små stavar och morot i tunna strimlor.
  • Skär vårlök i fina strimlor på längden och lägg dem i kallt vatten tills de krullar ihop sig. Skär grönsallad i strimlor.
  • Lägg upp matvete, spetskål, gurka morot, grönsallad och vårlök bredvid varandra i små smålar.
  • Pynta med hela salladsblad och lägg till slut på laxen.
  • Hacka chili och vitlök fint och riv ingefäran.
  • Rör ihop alla ingredienser till dressingen. Häll önskad mängd över salladerna direkt, och servera resten vid sidan av.

Få fler recept med spetskål här.

TIPS! Gillar du färsk koriander så smakar örten fantastiskt i den asien-inspirerade dressingen.