Fräsch grönkålssallad med valnötter och dressing

15 minuter
765 kcal

Grönkål är på topp på hälsobarometern, och nu har vi gjort den ännu nyttigare genom att para ihop den med antiinflammatoriska favoriter som blåbär, avokado och valnötter.

Grönkålssallad

GRÖNKÅLSSALLAD – Grönkålens krulliga blad är supernyttiga och mättande med ett högt innehåll av kostfibrer, vitaminer och mineraler.

© Skovdal Nordic

Fräsch grönkålssallad med valnötter och dressing

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g grönkål
  • 37 g valnötter, halvor
  • 50 g gräslök
  • ½ avokado
  • 75 g blåbär
  • 150 g poppade rågkärnor, köps poppade och färdiga för användning
  • ¼ dl linfrön

Dressing:

  • 1 msk citronsaft
  • ½ dl extra virgin olivolja
  • ½ tsk havssalt

Så gör du

  • Ta bort grönkålen från mittstjälken och riv i önskade storlekar.
  • Rosta valnötter på en torr stekpanna tills de får lite färg.
  • Hacka gräslök fint och skär avokado i tunna skivor.
  • Blanda kål, nötter, blåbär, poppade rågkärnor, gräslok, avokado och linfrön i en skål.
  • Vänd salladen med citronsaft och olivolja och salta.

Få fler recept med grönkål här.

TIPS! Du kan piffa upp salladen med lite fänkålsfrön. Använd cirka en tsk per person. Lägg i några frön i taget och smaka av.