Jippi! Den här veckan är det vår – i alla fall officiellt! Och oavsett väder firar vi den ljusgröna årstidens ankomst med massor av, ja, grönt.
Våren innebär massor av mjuka, krispiga grönsaker. Även om de inte har dykt upp i din trädgård ännu, så tar vi ut glädjen i förskott i den här menyn med goda rätter med mycket grönt i grytan.
Vi inleder veckan med en utsökt skål med rostad kyckling, avokado och sparris.
På tisdag är det ärtsoppa med vårlök och parmaskinka som står på menyn. Servera med rostat rågbröd för extra mättnad.
Onsdagen blir helt grön – vegetarisk bolognese med squashpasta står på menyn.
På veckans fiskdag den här veckan serveras ugnsbakad lax med bönor, ärtor och pesto. Välj en pesto som är gjord på antingen olivolja eller rapsolja.
Veckan avslutas också grönt. Nämligen med hemgjorda spenatwraps med champinjoner. Du kan också lägga till kyckling om någon i familjen insisterar på kött. Om du har bråttom kan du köpa färdiga grönsakstortillas istället för att baka dem själv.
Istället kan du baka dem på helgen. På söndag är det dags för våra goda, hemgjorda och lite nyttigare fastlagsbullar.
Smakliga måltider!
Veckans tips
Så får du i dig blir MER GRÖNT
Smyg in grönsaker i alla dagens måltider – även frukosten.
Gör smoothies – det är ett enkelt sätt att få i sig mer grönsaker. Fryst spenat, broccoli och grönkål är bra, till exempel med banan och citronsaft.
Kolla alltid i grönsakslådan innan du börjar laga mat och använd dina rester i dagens rätt, även om de inte ingår i receptet.
Använd mixern. Du kan mixa råa, ångkokta eller ugnsbakade grönsaker till allt från goda kryddsmakande dippsåser till pesto, puréer eller soppor.
I FORMs meny ger dig inspiration till vardagsmaten
Varje vecka serverar vi 5 nyttiga middagsrecept, som är utvalda efter principerna här nedanför. Du får också en bonusrätt till helgen.