Ärtsoppa med parmaskinka och rågcrisp

25 minuter
389 kcal

Kan du inte heller få nog av söta, spröda ärter? Använd dem då i en fräsch och god soppa. Den kan serveras efter bara 25 minuter. Smaklig måltid!

Ärtsoppa

Enkel och sund middagsmat på 25 minuter – längre tid behöver det inte ta.

© wichmann+bendtsen

Ärtsoppa med parmaskinka och rågcrisp

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 knippen salladslök
  • 800 g ärter, färska eller tinade
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 skiva parmaskinka
  • 1 skiva rågbröd
  • 1 knippe mynta
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • Ev ätliga blommor

Så gör du

  • Hacka löken fint. Koka upp den och ärterna i grönsaksbuljong i 6–8 min.
  • Rosta parmaskinka och rågbröd i ugnen på 200 grader i 10–15 min, tills bägge är spröda. Låt dem svalna en stund och bryt eller skär sedan i små bitar till toppingen.
  • Tillsätt grovhackad mynta i soppan och mixa med en stavmixer direkt i grytan. Krydda med havssalt och svartpeppar.
  • Häll upp soppan i två glas och toppa med spröd parmaskinka och rågbrödscrisp och ev ätliga blommor.

ÄRTER
© iStock

ÄRTER – sommarens söta, spröda snacks

Det är nästan som att äta godis – att sitta med en påse färska, söta ärter i sina ärtbaljor, men samtidigt får du också i dig massor av nyttigheter. De små gröna godsakerna är fullspäckade med kostfibrer, som dina tarmar älskar, och tillsammans med en rejäl portion proteiner håller de dig mätt länge.