Ärtsoppa

Enkel och sund middagsmat på 25 minuter – längre tid behöver det inte ta.

© wichmann+bendtsen

Ärtsoppa med parmaskinka och rågcrisp

Kan du inte heller få nog av söta, spröda ärter? Använd dem då i en fräsch och god soppa. Den kan serveras efter bara 25 minuter. Smaklig måltid!

31 juli 2019

Ärtsoppa med parmaskinka och rågcrisp

2 personer

2 knippen salladslök
800 g ärter, färska eller tinade
1 liter grönsaksbuljong
2 skivor parmaskinka
1 skiva rågbröd
1 knippe mynta
½ tsk havssalt
Svartpeppar, färskmald
Ev ätliga blommor

TIPS! Vill du göra rätten helt vegetarisk, kan du ersätta parmaskinkan med kikärter, rostade i ugnen. 

Så gör du

  • Hacka löken fint. Koka upp den och ärterna i grönsaksbuljong i 6–8 min.
  • Rosta parmaskinka och rågbröd i ugnen på 200 grader i 10–15 min, tills bägge är spröda. Låt dem svalna en stund och bryt eller skär sedan i små bitar till toppingen.
  • Tillsätt grovhackad mynta i soppan och mixa med en stavmixer direkt i grytan. Krydda med havssalt och svartpeppar.
  • Häll upp soppan i två glas och toppa med spröd parmaskinka och rågbrödscrisp och ev ätliga blommor.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 394 kcal
Protein: 30 g
Fett: 6 g
Kolhydrater: 67 g
Kostfibrer: 21 g 

ÄRTER
© iStock

ÄRTER – sommarens söta, spröda snacks

Det är nästan som att äta godis – att sitta med en påse färska, söta ärter i sina ärtbaljor, men samtidigt får du också i dig massor av nyttigheter. De små gröna godsakerna är fullspäckade med kostfibrer, som dina tarmar älskar, och tillsammans med en rejäl portion proteiner håller de dig mätt länge.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar