Ugnsbakad lax med pesto

30 minuter
538 kcal

Läcker ungsbakad lax med pesto, bönor och krispig parmaskinka.

Ugnsbakad lax

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

2 personer

  • 250 g färskpotatis
  • 2 skivor parmaskinka
  • 1 msk pinjekärnor
  • 2 laxfiléer à 125 g
  • 3 msk pesto
  • 150 g gröna bönor
  • 150 g sockerärter
  • En liten näve dill
  • 1 lime

Så tillagar du laxen

  • Skrubba potatisarna och koka dem i lättsaltat vatten i ca 12 minuter.

  • Stek skinkan krispig i ugnen i 200 grader i ca 7 minuter. Låt den svalna och hacka den. Rosta pinjekärnorna.

  • Ta bort skinnet från laxen, skär den i mindre bitar, smörj den med pesto och baka den i 200 grader i 12 minuter.

  • Gör i ordning bönor och sockerärter. Koka bönorna i lättsaltat vatten med lite rapsolja i 3 minuter. Lägg i ärterna den sista minuten. Häll i en sil.

  • Lägg upp laxen med potatis, klippt dill, bönor och ärter med skinkchips och pinjekärnor och limeklyftor bredvid.

Så tillagar du peston

  • 2 nävar färsk basilika, 60 g rostade pinjekärnor, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 dl extra jungfruolja, 50 g riven parme­san­ost.

  • Mixas och smakas av med citronsaft, havssalt och nymalen svartpeppar.