Kvinna håller spenatwrap med fetaost, svamp, avokado och tomat


© wichmann + bendtsen

Spenatwrap med svamp, tomat, fetaost och avokado

Vem säger att sund mat är tråkig? Inte vi. Dessa spenatwraps är fulla av sunda godsaker, och så är de superenkla att laga.

9 april 2018 av Signe Moesby Leth

Spenatwraps med svamp, tomat, fetaost och avokado

4 st 

  • 8 ägg 
  • 100 g spenat 
  • 1 dl havregryn 
  • 1½ dl mjölk 
  • ½ tsk havssalt 
  • Svartpeppar, färskmald 
  • 1 tsk olivolja till stekning 

Fyllning:  
  • 200 g skogschampinjoner 
  • 100 g spenat 
  • 1 näve basilika 
  • 1 avokado 
  • 10 körsbärstomater 
  • 100 g fetaost

Så lagar du spenatwraps

  • Mixa ingredienserna till wrapsen till en jämn smet. Värm en panna och häll i olivolja. Häll smet i pannan och låt wrappen steka i ett par min, tills den är fast på undersidan. Vänd den försiktigt, ev med hjälp av ett grytlock, och låt den steka ett par min på andra sidan. Upprepa tills du har fyra wraps. Håll dem varma genom att lägga en tallrik över tallriken med wraps. 
  • Skär alla grönsakerna till fyllningen i lagom stora munsbitar. Värm en panna och lägg i champinjonerna. Stek dem tills vätskan är borta. Smaksätt med salt och peppar och stek ett par minuter till, tills de har fått fin färg. 
  • Fyll de fyra wrapsen med spenat, basilika, avokado, tomater, champinjoner och smulad fetaost.

Näringsinnehåll per wrap:  

Energi: 387 kcal
Protein: 24,8 g
Fett: 24,2 g
Kolhydrater: 21,3 g
Kostfibrer: 5,9 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar