De ser bra ut – både på fönsterbrädan och i maten, de doftar gott, innehåller en mängd nyttiga ämnen och ger massor av smak.
Om du vanligtvis bara använder örter som dekoration bör du försöka vara lite mer generös med de gröna godbitarna, för de kan göra mycket mer än att bara se läckra ut. Färska örter kan tillföra en explosion av smak, färg och doft till dina rätter, och medan du njuter av din mat kan du också njuta av ett antal hälsosamma bonuseffekter.
När du använder mycket örter behöver du inte tillsätta så mycket salt i maten, vilket ditt hjärta, din blodcirkulation och ditt blodtryck kommer att uppskatta. Många örter är också rika på antioxidanter och eteriska oljor, som kan ha en bakteriedödande effekt.
I veckans meny har vi varit generösa med gröna örter alla fem dagarna. Du kan se fram emot chicken tikka masala - en rätt som är sprängfylld med koriander. Eller vad sägs om våra goda vegetariska köttbullar, där det finns gott om persilja i köttbullarna, den matiga salladen och den hemlagade peston.
På fredagar står hemlagad pitakebab med sallad, persiljeblad och dressing på menyn – en säker familjefavorit.
Känner du till overnight oats? Den kalla gröten med havre och chiafrön som får stå i kylen över natten. Prova vår version av overnight oats med grekisk yoghurt, blåbär och nötter. Supernyttigt, supergott och så enkelt att du även kan äta det som en vardagsfrukost.
Smakliga måltider!
Veckans tips
Piffa upp dina potatisar Pröva att lägga i lite örtkryddor i vattnet nästa gång du kokar potatis – det ger en god, somrig smak.
Speciellt libbsticka och dill passar fint till detta.
I FORMs meny ger dig inspiration till vardagsmaten
Varje vecka serverar vi 5 nyttiga middagsrecept, som är utvalda efter principerna här nedanför. Du får också en bonusrätt till helgen.