Nyttiga vegobullar med matvete och persiljepesto

30 minuter
523 kcal

Sojabönor är huvudingrediensen i dessa himmelska vegetariska köttbullar, som blir ännu godare med en klick färsk persiljepesto.

Tallrik med vegobullar, sallad och matvete och persiljepesto

VEGOBULLAR – är klart på bara en halvtimme.

© wichmann+bendtsen

Nyttiga vegobullar med matvete och persiljepesto

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 150 g sojabönor
  • 1 ägg
  • ¼ knippa bredbladig persilja
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ gul lök
  • ½ dl fullkornsdinkelmjöl
  • 1 fett vitlöksklyftor
  • ½ grön chili – kan utelämnas
  • 25 g fetaost

Persiljepesto:

  • ¼ knippa bredbladig persilja
  • ¾ msk pinjenötter
  • ¾ fett vitlöksklyftor
  • ½ msk finriven parmesanost
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Servering:

  • 50 g matvete
  • 75 g salladsmix
  • ¼ avokado
  • 25 g fetaost, smulad
  • ½ näve färska örter, t ex bred­bladig persilja
  • ½ citron, saften

Så här gör du:

  • Mixa alla ingredienser till köttbullarna till en jämn och sammanhängande smet. Forma 16 små köttbullar och stek på medelvärme i en teflonpanna tills de är gyllene på båda sidor.
  • Mixa alla ingredienser till peston till en slät konsistens.
  • Koka matvetet enligt förpackningen och servera med de varma begobullarna, sallad, hackad avokado, smulad fetaost, pesto, grovhackade örter och lite färsk citronsaft.

Tips

  • På sommaren är de här vegobullarna goda med färskpotatis.
  • Om du inte har en mixer eller om du föredrar en grövre konsistens kan du göra peston i en mortel.
  • Doppa en sked i vatten mellan varje köttbulle.
  • Om du använder vegobullarna som fyllning i pitabröd kan du göra dem lite mindre när du steker dem.