Chicken tikka masala

30 minuter
377 kcal

Vi har gett den klassiska indiska rätten en grön piff genom att smyga ner spenat i grytan. Och så har vi bytt det vita riset mot riven blomkål.

Chicken tikka masala recept

CHICKEN TIKKA MASALA Blomkålsriset är ett lätt och fräscht alternativ till det vita riset.

© wichmann+bendtsen

Chicken tikka masala

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingfiléer (ca 550 g)
  • ½ stor gul lök
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • 2 fett vitlök
  • 1½ msk ingefära
  • 1 msk tikka masala kryddblandning
  • ½ tsk cayennepeppar
  • ½ näve färsk koriander
  • ½ burk krossade tomater
  • 2 msk naturell yoghurt
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 125 g spenat

Blomkålsris:

  • ½ stort blomkålshuvud
  • ½ fett vitlök
  • ½ näve färsk koriander
  • ½ msk citronsaft
  • ¼ tsk havssalt
  • ½ msk extra virgin olivolja

Servering:

  • 1 msk mandler
  • Färska örter

Så gör du

  • Skär kycklingfiléer i tärningar, hacka löken fint och stek båda delar i en kastrull med olivolja i 5 min eller tills kycklingen fått lite färg.
  • Pressa vitlök, riv ingefära fint och tillsätt med kryddorna. Stek ett par minuter till.
  • Hacka koriander fint och lägg i kastrullen tillsammans med krossade tomater och yoghurten. Koka upp, sänk värmen och låt rätten sjuda under lock i 10-15 min. Smaka av med salt och peppar. Rör i spenat strax innan servering.
  • Riv blomkål fint, eller mixa den i en matberedare. Pressa vitlök, hacka koriander fint och stek bägge delar med den rivna blomkålen, citronsaft och havssalt på en stekpanna med olivolja vid mediumvärme i 5-10 min.
  • Servera tikka masalan med blomkålsris, finhackade mandlar och färska örter.

TIPS! Om du inte älskar mandlar kan du byta ut dem mot nötter, t ex osaltade cashewnötter.