Ta fram din kelimmatta, marockanska kuddar och teglas, för veckans meny är fylld med smaker från Mellanöstern. Se fram emot mat som inte är stark, men som har massor av exotiska smaker från kryddor, grönsaker och örter.
Det marockanska köket är ett paradis för den som älskar hälsosam mat. Det är fullt av grönsaker, frukt och kryddor, men använder inte mycket rött kött. Istället får man protein från kyckling och baljväxter som linser och kikärtor.
Vi börjar veckan med kyckling och en härlig sallad med morötter och pärlcouscous.
Tisdag är kikärternas dag – denna gång i en kryddig soppa med röda linser och mandlar.
Linser finns också på menyn nästa dag i en quinoasallad med rostade morötter, granatäpplefrön och fetaost.
Torsdag är fiskdag, då vi serverar ugnsbakade laxpaket och couscoussallad med krispig lila spetskål, äpple och mynta.
Vi avslutar veckan med lammköttbullar och grön pärlgrynsallad. Om du inte gillar lamm kan du byta ut det mot kalv- och fläskfärs eller kyckling.
Helgens recept är ett gott bröd med yoghurt och vitlök. Det passar bra till alla veckans rätter, är perfekt med en god hummus och blir också en succé i din lunchlåda.
Om du vill kan du avsluta måltiderna med ett glas mynta-te i äkta marockansk stil. Det kommer att sätta dig i rätt stämning. Och det sägs lindra uppblåsthet.
Samliga måltider!
Veckans tips
Välj de grova
Ris och pasta ingår inte i det traditionella marockanska köket. Istället äts det massor av bulgur och couscous. Välj fullkornsvarianterna så får du fler av de sunda och mättande kostfibrerna.
I FORMs meny ger dig inspiration till vardagsmaten
Varje vecka serverar vi 5 nyttiga middagsrecept, som är utvalda efter principerna här nedanför. Du får också en bonusrätt till helgen.