Onlineträning Veckomenyn Recept Mät din runda
Sök
Min sida
    Onlineträning Veckomenyn Recept Mät din runda
Stäng
Till startsidan
    • MÄT DIN RUNDA
    • Rita din runda
    • Mina rundor
    • TRÄNING
    • Alla träningsprogram
    • Onlineträning
    • Fit på et kick-program
    • Övningar
    • Styrketräning
    • Yoga
    • Skador
    • Träningskläder och -utrustning
    • Coopertest - mät din kondition
    • Löpning
    • Gång
    • Löpprogram
    • Springa 5 km
    • Springa en mil
    • Halvmarathon
    • Marathon
    • Intervallträning
    • RECEPT
    • Menyer
    • Middag
    • Lunch
    • Frukost
    • Bröd
    • Sallad
    • Kakor
    • Pannkakor
    • Dessert
    • Nyttiga snacks
    • Smoothie
    • Juice-recept
    • Vegetarisk mat
    • Räkna om gram till dl
    • HÄLSOSAM KOST
    • Kostråd
    • Nyttiga råvaror
    • Träningskost
    • Räkna ut: Hur mycket protein per dag?
    • VIKT
    • Viktminskningskur
    • Kostplan
    • Tips för att gå ner i vikt
    • Platt mage
    • Kaloriförbränning
    • BMI-räknare
    • Kaloriräknare
    • Räkna ut din förbränning
    • HÄLSA
    • Förebyggande
    • Hjärta
    • Cancer
    • Stress
    • Sömn
    • Sund mage
    • Psykologi
    • Sex
    • Graviditet
    • Meditation
    • Skönhet och vård
  • Prenumeration
  • Bonusshop
  • Om I FORM
  • Tjuvtitta i magasinet
  • Kundtjänst
  • Annonsering
  • Min information
  • Mina sparade artiklar
  • Logga ut
Nyttiga recept
Menyer
Veckomenyn

Veckomenyn

Vecka 20

Häng med till Spanien

Följ med oss på en liten kulinarisk resa till vackra Spanien. Se fram emot fisk, skaldjur och massor av grönsaker.

Vi börjar med en kall start – den kalla spanska soppan, gazpacho. Fixa toppingar i form av brödkrutonger och finhackad gurka, röd paprika och rödlök i små skålar vid sidan om och servera med gott bröd och den spanska vitlöksmajonnäsen, aioli – se hur du gör majonnäsen längre ner på sidan.

Spanjorerna är duktiga på fisk, så på tisdag serveras ugnsbakad torsk med grillad zucchini och paprika.

På onsdag serverar vi den spanska omeletten, tortilla. Här i en version med röd paprika, lök och oliver. Men det går också bra att göra den mer traditionellt med lök och kokt potatis.

Receptet är gjort så att det blir en tortilla per person. Om ni är fler är det bra att ha flera stekpannor igång samtidigt så att ni ändå hinner laga middag på nolltid.

Torsdagens melonsallad med serranoskinka och pinjenötter passar utmärkt en varm vårkväll – gärna tillsammans med grillad kyckling eller en bit fisk.

Fredagen handlar om klassikern över dem alla: paella. Denna läckra risrätt finns i otaliga versioner och är lätt att anpassa efter dina och dina familjemedlemmars eller gästers smaklökar. I vårt recept använder vi fullkornsris, stora räkor, musslor och mycket grönsaker.

I helgen kan du bjuda in gästerna på tapas och servera helgens recept: vitlöksmarinerade räkor, grillade padrones, bröd och en god romescosås.

Olé!

Måndag
gazpacho
Middag

Klassisk gazpachosoppa

Den spanska grönsakssoppan från Andalusien är mycket kalorisnål och en höjdare en varm sommardag. Här serverar vi den kalla tomatsoppan med otroligt god topping.

247 kcal
20 minuter
Tisdag
Bakad torsk med grillad squash och paprika
Middag

Bakad torsk med grillad squash och paprika

Bakad tork med grillad squash och paprika är en smarrig rätt för sommarens kvällar, när du vill drömma dig bort till den spanska värmen.

521 kcal
30 minuter
Onsdag
Tallrik med tortilla.
Middag

Tortilla med paprika och oliver

Låt dig inspireras av det mexikanska köket och gör en läcker tortilla på bara 15 minuter. Smaklig måltid!

390 kcal
15 minuter
Torsdag
melonsallad
Nyttig mat

Melonsallad med prosciutto, pinjenötter och bulgur

Recept på en melonsallad som passar till allt – både på buffén, tapasbordet och som tillbehör till räkor och kyckling. Kan också avnjutas som lunch.

241 kcal
30 minuter
Fredag
Middag

Paella med fullkornsris, musslor, räkor och grönsaker

Spansk njutning i smalversion.

554 kcal
30 minuter
Gott till helgen
marinerade-räkor
Middag

Tigerräkor med vitlök, chili och persilja

Det här receptet är perfekt till tapas, men det fungerar också utmärkt som förrätt med ett gott bröd till. Räkorna är också supergoda att lägga i vilken sallad som helst, i ett tacoskal eller en risrätt.

65 kcal
10 minuter
Aioli

Veckans tips

Aioli – den godaste dippen
Den spanska vitlöksmajonäsen är god som dipp till pommes, kött, fisk, grillade grönsaker, bröd eller i en hamburgare. Här får du den i en lättare version.

3-4 PERS.

  • 4 msk majonäs
  • 8 msk kvarg eller grekisk yoghurt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk citronsaft
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du: Rör ihop majonäsen med kvarg och finriven vitlök. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Foodplan concepts background

I FORMs meny ger dig inspiration till vardagsmaten

Varje vecka serverar vi 5 nyttiga middagsrecept, som är utvalda efter principerna här nedanför. Du får också en bonusrätt till helgen.

Max 30 min tillagningstid
Max 650 kcal per måltid
Fisk eller skaldjur 1 gång i veckan
Vegetarisk måltid 1 gång i veckan
Nyttiga råvaror
Läs mer
    I FORM
    • Bonnier Publications International AS
    • Postboks 543
    • 1411 Kolbotn, Norge
    • Org. 977041066
    • Ansvarig utgivare: Magnus Bergsten
    • KUNDTJÄNST
    • Självbetjäning
    • Telefon: 08-555 454 05
    Följ oss
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Nyhetsbrev
    • I FORM Resor
    Om I FORM
    • Prenumeration
    • I FORMs app
    • Erbjudande-shop
    • Om I FORM
    • FAQ
    • Wype - digital tidning
    • Annonsering
    • Kontakt
    Information
    • Cookiepolicy
    • Cookie-inställningar
    • Personuppgiftspolicy
    • Juridisk information