Paella med ris, räkor och musslor

30 minuter
554 kcal

Spansk njutning i smalversion.

Paella

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 160 g fullkornsris
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk olivolja
  • 4 dl vatten
  • 100 g purjolök
  • 100 g röd paprika
  • 200 g sockerärter
  • 4 fett vitlök
  • 2 tsk olivolja
  • 800 g blåmusslor med skal
  • 200 g stora räkor med skal
  • 2 knippa gräslök
  • 4 citronklyftor

Tillagning

Svetta curryn i en tesked olivolja i en kastrull. Tillsätt ris och rör om. Salta och peppra och häll på vattnet. Lägg på lock och koka i cirka 20 minuter tills riset är mjukt.

Skär alla grönsaker i munsstora bitar och blanda runt med en tesked olja. Stek dem i ugnen i 225 grader i 5 min.

Skrubba blåmusslorna och ånga dem i lite vatten ev med lite citron, i cirka 5 min tills de har öppnat sig. Blanda ris, grönsaker, räkor och musslor och ställ in allt i ugnen i 200 grader i 10 min. Servera rätten med citronklyftor och strö över gräslök.