Paella

Spansk njutning i smalversion.

1 januari 2012 av I FORM

1 person

80 g fullkornsris
1 tsk curry
1 tsk olivolja
2½ dl vatten
50 g purjolök
50 g röd paprika
100 g sockerärter
2 vitlöksklyftor
1 tsk olivolja
400 g blåmusslor med skal
100 g stora räkor med skal
1 liten bunt gräslök
2 citronklyftor

Tillagning

Svetta curryn i en tesked olivolja i en kastrull. Tillsätt ris och rör om. Salta och peppra och häll på vattnet. Lägg på lock och koka i cirka 20 minuter tills riset är mjukt.

Skär alla grönsaker i munsstora bitar och blanda runt med en tesked olja. Stek dem i ugnen i 225 grader i 5 min.

Skrubba blåmusslorna och ånga dem i lite vatten ev med lite citron, i cirka 5 min tills de har öppnat sig. Blanda ris, grönsaker, räkor och musslor och ställ in allt i ugnen i 200 grader i 10 min. Servera rätten med citronklyftor och strö över gräslök.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar