Tigerräkor med vitlök, chili och persilja

10 minuter
65 kcal

Det här receptet är perfekt till tapas, men det fungerar också utmärkt som förrätt med ett gott bröd till. Räkorna är också supergoda att lägga i vilken sallad som helst, i ett tacoskal eller en risrätt.

marinerade-räkor

TAPAS – chilimarinerade räkor. Du kan öka eller minska mängden chili beroende på om du gillar bett.

© wichmann+bendtsen

Tigerräkor med vitlök, chili och persilja

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

  • ½ fett vitlöksklyftor
  • röd chili
  • 66 g tigerräkor utan skal
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Till servering:

  • chili
  • Bredbladig persilja

Så här gör du

  • Pressa vitlök och hacka chili fint.
  • Vänd räkorna i olja, vitlök, chili, salt och peppar.
  • Stek räkorna på en grillpanna i cirka 2 min på varje sida, eller grilla dem i en aluminiumlåda.
  • Servera med finhackad chili och finhackad bredbladig persilja.

TIPS: Om räkorna tillagas på grillen kan de med fördel träs på spett.

I FORM 12/2023