Tortilla med paprika och oliver

15 minuter
390 kcal

Låt dig inspireras av det mexikanska köket och gör en läcker tortilla på bara 15 minuter. Smaklig måltid!

Tallrik med tortilla.

Tortilla med paprika och oliver

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 6 msk persilja, grovhackad
  • 15 små svarta oliver med kärnor i vattenlag, ca 30 g
  • 2 tsk extra jungfruolja 

  • 6 stora ägg 

  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald 

  • 1 msk riven parmesanost

Så gör du

  • Skär löken i fina skivor och vitlöken i lövtunna skivor, gärna på ett mandolinjärn. Skär paprikan i fina stavar.
  • Hacka persiljan grovt. Häll av oliverna.
  • Stek lök och vitlök i olivolja i en panna i en minut, lägg i paprikan och stek tills det är mjukt och glansigt. Lägg i persilja.
  • Vispa äggen med en gaffel och häll ner över grönsakerna. Krydda med salt och peppar.
  • Stek tortillan stabil på den ena sidan, vänd den med hjälp av ett grytlock och stek på andra sidan. Om du ska göra fler tortillas så håller du den här varm och upprepar processen.
  • Servera tortillan med oliver och riven parmesanost.

LÄS OCKSA: Våra favoritrecept med paprika