Tallrik med tortilla.


© wichmann+bendtsen

Tortilla med paprika och oliver

Låt dig inspireras av det mexikanska köket och gör en läcker tortilla på bara 15 minuter. Smaklig måltid!

17 oktober 2017 av Anne Larsen och Bo Frederiksen

Tortilla med paprika och oliver

2 personer

1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
6 msk persilja, grovhackad
15 små svarta oliver med kärnor i vattenlag, ca 30 g
2 tsk extra jungfruolja 

6 stora ägg 

Havssalt
Svartpeppar, färskmald 

1 msk riven parmesanost

Så gör du

  • Skär löken i fina skivor och vitlöken i lövtunna skivor, gärna på ett mandolinjärn. Skär paprikan i fina stavar.
  • Hacka persiljan grovt. Häll av oliverna.
  • Stek lök och vitlök i olivolja i en panna i en minut, lägg i paprikan och stek tills det är mjukt och glansigt. Lägg i persilja.
  • Vispa äggen med en gaffel och häll ner över grönsakerna. Krydda med salt och peppar.
  • Stek tortillan stabil på den ena sidan, vänd den med hjälp av ett grytlock och stek på andra sidan. Servera tortillan med oliver och riven parmesanost. 

Näringsinnehåll per person:

Energi: 390 kcal
Protein: 25,8 g
Fett: 27,5 g
Kolhydrater: 12,1 g
Kostfibrer: 2,7 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar