Varm äppelcrumble med björnbär
En härlig höstdessert med nyttiga ingredienser som havre och mandel - och lite mindre socker. Tillsätt glass, vispgrädde eller lättare alternativ som yoghurt och kvarg.
En härlig höstdessert med nyttiga ingredienser som havre och mandel - och lite mindre socker. Tillsätt glass, vispgrädde eller lättare alternativ som yoghurt och kvarg.
TIPS Om du vill ha en snabb dessert på serveringsdagen kan du göra smuldegen och skära upp frukten dagen innan. Förvara separat i en fryspåse eller behållare med lock.
TIPS Både muskotnöt och kardemumma skulle också vara bra kryddor för den här desserten.
TIPS Mandeln ger en fin krispighet till degen, men du kan enkelt göra den utan – använd bara extra havregryn
TIPS Björnbär kan ersättas med hallon. I allmänhet kan du anpassa receptet efter säsongens frukter och bär. Jordgubbar och rabarber är t ex en klassisk kombination på försommaren.
TIPS Om det är mycket juice i frukten eller bären kan det vara bra att blanda 1–2 msk majsstärkelse eller potatismjöl med frukten innan du lägger den i rätten.
Läs också: Enkel äppelpaj med havregryn och mandel