Kanelbullar med äpple i airfryer

2 timmar
213 kcal

Recept på de godaste bullarna som dessutom ger dig en rejäl dos kostfibrer från äpplen och fullkornsmjöl. Airfryern gräddar dem perfekt på alla sidor.

kanelbullar

KANELBULLAR – Skorpan blir ännu krispigare än i en vanlig ugn. SÅ gott med ett glas iskall mjölk.

© wichmann+bendtsen

Kanelbullar med äpple i airfryer

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 stycken

Deg:

  • 6½ g jäst
  • ¼ dl mjölk
  • ¼ dl vatten
  • ägg
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ⅓ msk flytande honung
  • 50 g vetemjöl
  • 16 g grahamsmjöl
  • ⅓ krm kardemumma
  • ⅓ krm havssalt

Äppelmos:

  • 66 g äpplen
  • ½ msk vatten
  • ½ tsk socker
  • ¼ tsk vaniljpulver eller 1/2 vaniljstång
  • ⅓ msk kanel

Så här gör du

  • Börja med degen. Blanda jäst, mjölk och vatten.
  • Vispa ner ägget i vätskan tillsammans med olja och honung.
  • Tillsätt de torra ingredienserna och knåda degen väl. Täck över och låt jäsa i 30 minuter.
  • Skala och skär äpplena i tärningar. Koka med vatten, socker och vanilj i ca 5–8 min tills äpplena är mjuka. Mosa äppelbitarna med en gaffel. Ställ moset i kylskåp.
  • Kavla ut degen till en rektangel på ca 25 x 20 cm. Bred på äppelmoset och strö över kanel.
  • Rulla upp degen på längden och skär korven i 6 rullar. Vik in ändarna under bullarna så att de inte reser sig under gräddningen.
  • Lägg bullarna i airfryer-lådan, stäng den och låt dem jäsa i 45 min.
  • Sätt på airfryern och grädda bullarna i 10 min. vid 170 grader.

TIPSOm äpplena är mycket söta kan sockret utelämnas. Du kan också smaksätta med lite citronsaft. Det ger en härligt frisk smak.

TIPS Om du använder bakplåtspapper, klipp kanten på papperet så att det bara precis sticker upp över formen så att luften fortfarande kan cirkulera i airfryern.

TIPS En tumregel är att dra av 30 grader från den normala bakningstemperaturen, eftersom den varma luften i en airfryer är mycket intensivare än i en vanlig ugn.