Hemgjord björnbärssylt

30 minuter
64 kcal

Recept på den godaste hemgjorda björnbärssylten. Testa den på din morgongröt med en banan i skivor och en klick jordnötssmör.

Björnbärssylt

BJÖRNBÄRSSYLT Skillnaden på marmelad och sylt är att sylt innehåller mer frukt, och att konsistensen är lite tunnare, men potato – potato.

© wichmann+bendtsen

Hemgjord björnbärssylt

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 BURK

  • 800 g färska björnbär
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 2 vaniljstång
  • Ev citronskal och -saft
  • 4 tsk majsstärkelse

Så här gör du:

  • Halvera björnbären och lägg i en liten kastrull.
  • Lägg socker, vatten och fröna från vaniljstången och själva stången i kastrullen.
  • Koka upp och låt sjuda i 7-10 min. Smaka ev av med lite citron om du vill ha mer syra.
  • Rör ut majsstärkelse i lite kallt vatten och vänd ner i björnbären. Koka upp tills det tjocknar.
  • Häll upp på burk och förvara i kylskåp.

TIPS: Håll ev igen lite med sockret, och smaka av under tiden. Vissa bär är sötare än andra.

TIPS: Du kan också blanda björnbär och hallon.

I FORM 13/2023