Kryddig chiaparfait

30 minuter
262 kcal

Kickstarta dagen med en sund och läcker energiboost.

Kryddig chiaparfait, köttfri frukost

Kryddig chiaparfait med mango, ingefära och cayennepeppar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 dl mjölk, ev havredryck eller kokosmjölk
  • 2 msk chiafrön
  • 4 msk grovt kokosmjöl
  • 2 msk kvarg alt grekisk yoghurt
  • 1 mango utan skal
  • 20 g ingefära
  • 1 knivsudd cayennepeppar
  • 1 dl apelsinsaft eller mjölk
  • 1 dl hallon, färska eller tinade från frysen

Så gör du

  • Blanda mjölk, chiafrön och kokosmjöl i en skål.
  • Ställ blandningen kallt i 20 minuter eller över natten, så att chiafröna kan suga upp mjölken och få en tjock, grötliknande konsistens. Rör gärna runt i gröten ett par gånger under tiden.
  • Tillsätt kvarg när gröten är klar och blanda allt väl.
  • Lägg mango, cayennepeppar, ingefära och apelsinsaft i en mixer. Mixa tills du har en jämn smoothie.
  • Mosa hallonen med en gaffel och arrangera dina frukostparfaiter i två höga glas genom att växelvis lägga i chiagröt, mangosmoothie och mosade hallon.
  • Ät parfaiten direkt eller ta med den i ett glas med lock och ät när du är på språng.

Läs om varför du ska börja dagen med chiapudding

LÄS OCKSÅ: Overnight oats recept


Kryddig chiaparfait, köttfri frukost

TIPS! Parfaiten kan göras helt klar kvällen innan, så du har en snabb och god frukost en stressig morgon. Var bara noga med att täcka över glaset när du ställer det kallt.

© wichmann+bendtsen