Choko-mint-kulor

3,5 timmar
94,3 kcal

Vem säger att man inte kan äta julgodis hela året? Dessa choko-mint-kulor är perfekta som dessert eller godis – och så är de fyllda med sunda fettämnen, mineraler och vitaminer.

Godis, choko-mint-kulor.

Choko-mint-kulor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

Mörk kräm

  • 8 g hasselnötter
  • ¼ näve färsk mynta
  • 4¾ g mörk choklad, 85 %
  • 10 g dadlar

Ljus kräm

  • 8 g blötlagda cashewnötter (se hur du gör här under)
  • 4 g kokosmjöl
  • ¼ msk kokosolja
  • ¼ tsk honung

Topping

  • Ev färska myntablad

Så gör du choko-mint-kulor

Så blötlägger du cashewnötter

  • Lägg nötterna i kallt vatten i minst 3 timmar.
  • Häll av vattnet och voilà – du har blötlagda cashewnötter till dina julkulor!

Mörk kräm

  • Rosta nötterna i ugnen i 200 grader i 10 minuter och låt dem svalna av.
  • Lägg hasselnötterna, mynta och choklad i en matberedare och kör tills allt är delat i mindre bitar.
  • Tillsätt dadlarna och mixa ihop allt till en jämn massa.
  • Skrapa över krämen i en skål och rengör matberedaren.

Ljus kräm

  • Mixa ihop alla ingredienserna till den ljusa krämen i matberedaren.

Kulorna

  • Ta en liten klick av den ljusa krämen och en liten av den mörka och forma till en kula.
  • Dekorera ev med färska myntablad.