Godis, morotskulor.
© wichmann+bendtsen

Morotskulor

Har du tre morötter över? Prova då att göra dessa läckra och sunda godiskulor!

24 november 2016 av Michelle Kristensen

Morotskulor

26 st
140 g mandlar150 g finrivna morötter115 g torkade fikon1/5 tsk malda nejlikor½ tsk mald kanel40 g dadlar
ToppingEv nyponpulver

Hur mycket vet du egentligen om kanel? Lär dig mer om kryddan här. 

Så gör du morotskulor

  • Rosta mandlarna i ugnen i 175 grader varmluft i 15 minuter och låt dem svalna av.
  • Lägg sedan alla ingredienserna i en matberedare och mixa till en någorlunda jämn massa – det får gärna vara lite större mandelbitar kvar. 
  • Forma kulor och strö ev nyponpulver över.

Det är INTE en skröna att morötter är bra för ögonen, kolla här.

Näringsinnehåll per kulaEnergi: 47,7 kcal
Protein: 1,3 g Fett: 2,2 g
Kolhydrater: 5,6 g Kostfiber: 1,1 g


LÄS OCKSÅ: Mandlar håller hjärtat friskt och midjan slank

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar