Rödbetsbröd med chiafrön

2 timmar
148 kcal

Sätt färg på brödet med rödbetor.

Rödbetsbröd

Rödbetsbröd med chiafrön

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 bröd = 20 skivor

  • 10 dl ljummet vatten
  • 2 paket jäst
  • 6 msk chiafrön
  • 2 tsk salt
  • 600 g rödbetor, rivna
  • 1400 g vetemjöl

Så bakar du rödbetsbröd

  • Rör ihop jäst och vatten.
  • Blanda ner chiafrön, salt och rödbetor i jästblandningen.
  • Häll sakta i vetemjölet under omrörning.
  • Degen ska vara ganska blöt, så du kanske inte behöver använda allt mjöl.
  • Låt degen jäsa i 60 minuter och häll sedan ut den på en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i 45–50 minuter i 175 grader varmluft och låt brödet svalna på ett galler.

Du får 15 gram rödbeta per skiva