Stenåldersbröd
Stenåldersbröd Det här enkla receptet innehåller inget mjöl - däremot massor av kärnor!

Stenåldersbröd

Bröd utan mjöl: Laga matigt stenåldersbröd med få kolhydrater men massor av sunda kärnor.

13 juli 2016 av I FORM

Stenåldersbröd

Om du hör till dem som gärna undviker de stora mängderna kolhydrater som finns i bröd saknar du garanterat något att lägga ditt köttpålägg eller din ost på – eller hur? Det problemet löser vi här med fyra läckra förslag på bröd, bullar, kex och knäckebröd – alla utan mjöl och bara att kombinera med ditt favoritpålägg!


1 stenåldersbröd (det blir 25 skivor totalt):

150 g mandlar
100 g sesamfrön
100 g linfrön
100 g solrosfrön
150 g pumpakärnor
1 dl rapsolja
2 tsk havssalt
5 små ägg


  • Mal mandlarna i en mixer. Blanda dem med de andra fröna och kärnorna i en skål.
  • Bland dem med de övriga frön och kärnor i en skål.
  • Vispa äggen, och tillsätt dem tillsammans med havssalt och rapsolja
  • Lägg degen i en rågbrödsform med teflonbeläggning och grädda stenåldersbrödet i 160 grader i 70 minuter. Låt det svalna helt i formen.
  • Förvara stenåldersbrödet inpackat i en kökshandduk i en plastpåse i kylskåpet.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar