5 populära träningsappar

Styrketränar du seriöst eller behöver du en push för att komma iväg till gymmet? Här är 5 av de populäraste träningsapparna för dina behov.

En kvinna använder en träningsapp på ett gym

KVINNA ANVÄNDER TRÄNINGSAPP Det finns massor av träningsappar som kan hjälpa dig att träna effektivt. Här kan du läsa om fem av de bästa träningsapparna.

Bästa träningsapparna

Det finns otroligt många olika träningsappar till både Android och iOS, och det blir snabbt en oöverskådlig uppgift att hitta de bästa. För vilka träningsappar är smartast och vilka passar dina behov bäst? De frågorna försöker vi besvara här.

Vi har valt ut fem av de bästa träningsapparna på marknaden, och dessa kan du läsa mer om här under. Det är appar för löparen, gymfantasten, yogin, nybörjaren och dig med mycket lite tid i vardagen.

Couch to 5K

För dig som …
... är nybörjare som löpare, men drömmer om att kunna springa fem kilometer i sträck – utan att överbelasta din otränade kropp och riskera skador.

Detta får du:
Träningsappen är perfekt för dig som börjar springa från grunden. Du växlar mellan att springa och gå, så du får en trygg start och inte förlorar motivationen för att det känns för tufft. Dessutom kan du välja mellan fyra olika virtuella tränare, som guidar och uppmuntrar dig längs vägen. Efter nio veckor med tre träningspass i veckan är du redo för att springa fem kilometer utan att stanna.

Pris: 25 kr.

Seven – 7 Minute HIIT workout

För dig som …
... har en pressad kalender och stressar med att få in löpturer, gymbesök och andra träningspass i din hektiska vardag. När du äntligen tränar vill du få maximal effekt på kortast möjliga tid.

Detta får du:
Det går alltid att få in sju minuters träning under dagen, och med denna träningsappen får du ett effektivt program som är skräddarsytt för din nivå och dina träningsmål. De korta sju minuter långa programmen kräver ingen utrustning och kan göras överallt. Det finns massor av övningar som alla visas med hjälp av 3D-illustrationer. Du kan också utmana dig själv med en daglig workout challenge, som hjälper dig att hålla motivationen uppe, eller så kan du tävla mot dina vänner.

Pris: Appen är gratis, men du kan välja att betala för att få tillgång till ännu fler övningar.

Nike Training Club

För dig som …
... älskar gymmet och gärna vill ha ett stort urval program och övningar, som kan ge dig varierad träning och en vältränad kropp från topp till tå.

Detta får du: Oavsett vilken nivå du är på kan träningsappen fungera som din personliga tränare, som ger dig skräddarsydda program när det gäller allt från styrke- och konditionsträning till yoga. Du bestämmer själv längden på dina träningspas, hur mycket hjälp du vill ha och om du vill använda utrustning. Det finns mer än 160 olika träningspass att välja mellan, och du kan samtidigt låta dig inspireras av hur stora stjärnor som Serena Williams och Cristiano Ronaldo tränar. Alla övningar visas med både med bilder och video.

Pris: Gratis.

Pocket Yoga

För dig som …
... älskar yoga och gärna vill ha möjlighet att göra yoga överallt.

Detta får du: Appen är enkel att använda och kräver ingen uppkoppling, så du kan träna hemma i vardagsrummet, ute i naturen, på semestern, eller var du nu har lust. Innan du börjar kan du välja mellan olika nivåer och hur länge du vill hålla på. En mjuk röst guidar dig igenom yogaövningarna, medan lugn bakgrundsmusik ser till att det är rätt stämning. Är det en position som du har särskilt svårt för, kan du gå in i appens omfattande bibliotek, där alla övningar gås igenom i detalj med beskrivningar av hur du gör dem korrekt, och vilken effekt varje övning har.

Pris: 25 kr.

I FORMs app

Vi är så stolta, och måste få skryta om vår egen app 'I FORM'.

Vi har utvecklat en serie med över 100 träningsvideor, som är skräddarsydda för att kunna fungera var som helst – även om tiden är knapp.

För dig som…
... vill ha träningspass och träningsprogram på video, så att du enkelt kan träna överallt – både som nybörjare och vältränad.

Detta får du: Det är enkelt och går snabbt att komma igång. Välj mellan massor av olika program på antingen 10, 20 eller 30 minuter. Du kan se videorna direkt på din telefon och t ex klara av träningen i det fria eller använda dator eller teve och träna hemma i vardagsrummet. Har du ingen stor erfarenhet av styrketräning? Det gör ingenting! De flesta träningen i serien kan utföras utan utrustning, och du kan anpassa träningen till din egen nivå. Följ bara I FORMs tränare på skärmen så guidas du igenom programmet från start till slut på ett enkelt sätt.

Pris: Med en prenumeration på I FORM har du full tillgång till appen. [Prova 2 veckor gratis här.] (https://abonnement.iform.dk/campaign/2-ugers-adgang-til-i-form-digital-363590/?media=Redbox)

LÄS OCKSA: Vilka funktioner har ett aktivitetsarmband?