Sommarträning – därför är det så bra!

Det är frestande att ta en sommarpaus från din träning. Men det finns faktiskt flera bra anledningar att träna just under sommarmånaderna. Få sex av dem här.

Kvinna som tränar på stranden.

SOMMAR – Varmt sommarväder gör det möjligt att motionerna i det fria, även utan hög puls.

© Jacob Helbig

Det är sommar, det är sol och stranden lockar. Ja, man glömmer nästan att det över huvud taget finns något som heter träning. Därför har vi samlat de största fördelarna med sommarträning här, så att du kan påminna dig själv om varför just nu är helt rätt tidpunkt att träna på.

Längre dagar

Sommarens ljusa morgnar och långa kvällar ger ett mycket längre tidspann att träna utomhus i. Testa att ställa klockan en halvtimme tidigare och träna innan jobbet, eller gå ut på kvällen efter att vardagens sysslor är överstökade.

Gott om plats på gymmet

Sommaren är en bra tidpunkt att börja gymträna på, om du föredrar att ha mycket plats och inte så många människor runt dig. Medan andra är på semester kan du få maskinerna, redskapen och omklädningsrummet för dig själv!

Testa dig själv: Hur borde du träna på gymmet?

Lätt att komma iväg

Sommarträning kräver nästan inga förberedelser. Vädret är i stort sett alltid bra, det är ofta lediga platser på gruppträningspassen och du behöver inte lager på lager för att hålla vind och kyla borta från kroppen.

Det gör det lättare att vara spontan och träna precis när det passar in i dagsprogrammet.

Ta en aktiv semester

Om du vill kan sommarens semester absolut kombineras med fysisk aktivitet. Åk på träningsresa, knyt på dig vandringskängorna eller träna på stranden eller vid poolkanten.

Fördelarna med att hålla igång under semestern är t ex att du har god tid, är utsövd och på gott humör!

Häng med på en av I FORMs träningsresor

Du kan träna i regnväder

En träningsdejt med andra – eller med dig själv – behöver inte avbokas bara för att det ska bli regn. Lätt sommarregn på en uppvärmd kropp kan faktiskt kännas riktigt skönt och vara det som ger träningen en rolig och oväntad tvist.

Du kan hoppa i böljan blå

Om det är någon årstid som manar till vattensport så är det sommar när både luften och vattnet är härligt ljummet!

  • Ställ dig på SUP-brädan
  • Ro kajak eller kanot
  • Simma en sväng
  • Ta ett svalkande dopp efter ett svettigt träningspass på land

Läs ocksa: Träna i böljan blå