Därför är hösten den perfekta träningsårstiden

Vackra färger och perfekta temperaturer. Månaderna mellan sommar och jul är perfekta för träning. Läs om varför.

Kvinna som tränar ute i en skog på hösten.

HÖST – Se till att njuta av de vackra färgerna medan du tränar.

Med hösten kommer de stickade tröjorna och soffmys. MEN det finns alltså ingen anledning att packa under träningen till efter jul och nyår. Perioden mellan sommarsemestern och julledigheten är nämligen en helt perfekt tidpunkt för att bygga upp goda, sunda vanor. Läs sex anledningar till att hösten fungerar så bra till träning.

En lång period utan avbrott

Om sociala tillställningar och högtider är det som oftast sätter käppar i ditt kost- och träningshjul, så är hösten en perfekt tidpunkt för att kicka igång nya och hälsosamma vanor. Efter sommaren kommer nämligen en lång period utan röda dagar innan jul och nyår gör sitt intåg.

Varken för varmt eller för kallt

Temperaturerna under höstmånaderna ligger precis på den gyllene medelvägen mellan kyla och värme, som gör träning extra skönt. På soliga höstdagar får du både värme och vind i kroppen, så att du blir perfekt tempererad även när du är i rörelse.

Läs ocksa: Så klär du dig bäst för löpturen

Vackra färger

Naturen blir aldrig vackrare än när trädtopparna går från gröna till gula och röda, och solen står lågt på himlen. Om du motiveras av en vacker fond till din träning, är hösten din vän.

Du stärker ditt immunförsvar

Motion hjälper ditt immunförsvar, och under hösten och vintern behöver vi all hjälp vi kan få för att hålla bakterier och rinnande snor borta. Knyt på dig löparskorna, hoppa upp på cykeln eller ta en sväng till gymmet. All motion gör skillnad för din kropps hälsa och för ditt välbefinnande.

Läs ocksa: Vad är immunförsvaret – och hur funkar det?

Kom igång före jul

För många är december en svår – om inte omöjlig – månad att påbörja nya, hälsosamma vanor. Men om du börjar på hösten kan du hinna få in rutinen under huden innan julbord- och godissäsongen och därmed ge dig själv bättre odds för att hålla fast vid vanorna.