Så klär du dig bäst för löpturen

Det är svårt att klä sig rätt för att träna utomhus – speciellt när vädret är så ombytligt. Antingen svettas man eller så fryser man. Men nu är det slut med det! Vi har samlat en rad tips för att göra utomhusträningen till ett sant nöje.

Träningskläder för löpturen, höst.

Även om det är härligt att träna ute på hösten så är det också en svår årstid. Temperaturen kan svänga en del och vind och regn kan kännas kalla. Det kan omvänt plötsligt också kännas varmt, om det är vindstilla och solen skiner från en molnfri hösthimmel. Det är därför en bra idé att tänka i lager när du ska hitta den ideala klädseln under övergångsperioden. Då undviker du att huden blir kall och blöt, eller att du blir överhettad och inte kan bli av med värmen. Här under får du tips på hur du kan välja rätt kombinationer av lager.### Tips för höstgarderoben

Det innersta lagretDet är viktigt att ha koll på det innersta lagret. En långärmad undertröja i svettabsorberande material är ett riktigt bra val. Den leder bort svetten från kroppen och ser till att du inte blir kall och blöt. På ljumma höstdagarÄr det en härlig höstdag utan vind eller nederbörd, kan en långärmad undertröja ofta var nog i sig själv. Ev kan du komplettera med en tunn topp under.

På dagar med regn och blåst Höstvädret är ofta oförutsägbart och därför är en löparväst en riktigt bra investering. Den är bra att ha över den långärmade tröjan på kallare dagar. Den håller kvar kroppsvärmen, men är inte lika varm som en löparjacka, då du ändå får luft till armarna. Välj en väst i vind- och vattenavvisande material, så den kan motstå en plötslig regnskur eller hård vind. Det är också bra om den har en hög krage, som bidrar ytterligare till att hålla vinden ute.

En två i ett-lösning En ekonomiskt smart lösning är att investera i en löparjacka med avtagbara ärmar. På det viset kan du använda den som väst både på våren och hösten, och så värma armarna igen när vinterns kyla sätter in och du har användning för ännu mer skydd mot vädret.

Vi klär på dig rätt för träning! JUST NU får du en superskön och snygg, långärmad träningströja från Craft + 4 nummer av I FORM för endast 149 kr + 49,50 i porto (totalt 198,50 kr).