Kvinna som står i plankan hemma i vardagsrummet.

Hemma kan du t ex tittat på din favoritserie medan du tränar. Tiden bara flyger iväg och plötsligt har du stått i plankan i en halvtimme ...

© iStock

12 fördelar: Därför är hemmaträning så mycket bättre än gymmet

Med några få träningsredskap kan du träna lika effektivt hemma som på gymmet. Du bestämmer själv när du vill träna – och ingen bryr sig om vad du har på dig.

27 februari 2018 av Inge Eriksen

Vad vill du helst? Träna ensam på ditt privata träningscenter eller på ett överfyllt gym?

Föredrar du den första lösningen kan du träna lika effektivt och varierat hemma som på gymmet, med ett minimum av träningsredskap som bl a ett träningsgummiband och en redondoboll. Och det finns en rad fördelar med hemmaträning.

TRÄNA EFFEKTIVT hemma med I FORMs stora träningspaket. Du får yogamatta, träningsgummiband, redondoboll och foamroller + 4 nummer av I FORM för endast 149 kr + porto. BESTÄLL NU och spara 772 kr!

Fördel 1: Du behöver inte åka hemifrån

Det är en extra bra fördel för dig som har små barn och som ofta är ensam med dem. Och de dagar när regnet bara öser ner ute, är det också skönt att slippa ge sig ut i regnet för att träna. 


Fördel 2: Du sparar tid

Vi har alla fullt upp och den tid du normalt lägger på att ta dig till och från träningen, kan du nu lägga på något roligare, så som att läsa en god bok, lägga på nagellack, spela sällskapsspel eller kyssa din partner.


Fördel 3: Du bestämmer själv när

Detta är nog det allra bästa med hemmaträning – att du bestämmer helt själv när du ska träna. Du behöver inte ta hänsyn till öppettider eller när olika pass börjar, utan du kan träna mitt i natten om det passar dig bäst.


Fördel 4: Det är gratis

Vem vill inte spara pengar? Och genom att träna hemma sparar du in medlemskortet på gymmet som normalt kostar ca 300–400 kr i månaden. Samtidigt slipper du bli frestad av gymmets växande urval av proteinshakes, energidrycker och diverse barer.


Fördel 5: Du slipper packa en väska

En tur till gymmet kräver en rejäl väska med kläder, skor, handduk, hygienartiklar, vattenflaska och så vidare, och det är inte heller så kul att upptäcka att du till råga på allt har glömt sportbehån hemma ... Det händer inte när du tränar hemma.


Fördel 6: Ingen tittar på vad du har på dig

Även om man kan komma som man är till gymmet, vill de flesta ändå se någorlunda vettiga ut. Den sortens hänsyn behöver du inte ta hemma. Har du lust kan du träna med fett hår och gamla slitna tights.


Fördel 7: Du är din egen DJ

Musik kan verka mycket motiverande under träning – om du gillar musiken. På gymmet får du lyssna på andras musikval, hemma väljer du helt själv.

Fördel 8: Ingen väntetid

När man är igång och tränar är det ganska irriterande att stå och vänta på att roddmaskinen eller rätt hantlar ska bli lediga. Det slipper du hemma. Här står alla redskap och väntar på dig.

Fördel 9: Du slipper andras svett och lukter

En träningsmatta eller en cykelsadel som är våt av andras svett är inte så fräscha att ta över efter någon annan, och det är inte heller så kul med den tunga luften av svett och fisar som ofta hänger över träningslokalen. Hemma behöver du bara lukta på din egen svett och om du råkar fisa kan du bara öppna fönstret och vädra lite.


Fördel 10: Du kan titta på din favoritserie under tiden

En del övningar kan du göra medan du ser på tv eller på din favoritserie. Det får tiden att flyga iväg och plötsligt har du stått i plankan i en halvtimme ...


Fördel 11: Du undviker närkontakt i omklädningsrummet

Tränar du vid samma tider som många andra är omklädningsrummet ofta fullt av folk . Om du inte gillar att stå med näsan i andras svettiga rumpor när du sitter och knyter skorna så flytta hem träningen. Hemma har du allt utrymme för dig själv. 


Fördel 12: Du har din egen privata dusch

Alla är inte lika bekväma i att visa sig nakna framför andra. Hemma kan du duscha utan andras nyfikna blickar, samtidigt som du inte heller behöver stressa för att andra står och väntar på sin tur i duschen.


I FORM rekommenderar:

Träna bättre hemma – här är de viktigaste redskapen!

För under 200 kronor kan du förvandla hemmet till ett gym och träna supereffektivt! Här ser du vilka fyra redskap du behöver.

Med en yogamatta, träningsgummiband, redondoboll och foamroller är du redo för enkel och effektiv hemmaträning. Få allt + 4 nr av I FORM för endast 149 kr + porto.

Vill du få ut maximalt av din träning – och samtidigt spara tid och pengar? Glöm dyra gymmedlemskort eller en träningscykel som står och samlar damm i sovrummet. För under 200 kr kan du träna lika effektivt som på gymmet och samtidigt spara både tid, plats och pengar.

Träna hemma och få flera fördelar:

 • Du sparar tid – tiden fram och tillbaka till gymmet kan du lägga på något annat och bättre.

 • Träningen är lika effektiv undersökningar visar att det är lika bra för din hälsa att göra övningar hemma som det är att använda gymmets vikter och maskiner.

 • Du kan träna när det passar dig – om du bara har 12 minuter innan du ska börja laga middag, hinner du inte åka till gymmet. Men du kan enkelt plocka fram yogamattan och göra ett par övningar. Och har du barn kan du träna medan de leker, sover eller sysselsätter sig med iPad:en.

 • Du kan vara dig själv – hemma bestämmer du själv musiken eller vad du vill se på Netflix. Och du kan träna i pyjamas om du vill.

 • Du sparar pengar – det är inte billigt att träna på gymmet. Hemma är det gratis att träna. Och för under 200 kr kan du få de viktigaste redskapen för enkel och effektiv hemmaträning.

Få komplett paket med redskap för hemmaträning med din nya I FORM-prenumeration. Endast 149 kr + 49,50 kr i porto.

Finns det inga nackdelar med att träna hemma?

Tränar du hemma kanske du gör samma övningar om och om igen och riskerar att tappa motivationen. Ett gott råd är att använda ett träningsprogram eller komma ihåg att byta ut dina fasta övningar ibland, så att träningen fortsätter att vara ny och utmanande.

I varje nummer av I FORM får du nya övningar och hemmaträningsprogram som du kan använda dig av. Och magasinet är fullt av inspiration – både till din träning och för en sund och glad livsstil. Kom ihåg att du får 4 nummer av I FORM med ditt träningspaket.

Få träningsredskap till EXTRAPRIS – allt detta får du:

 • YOGAMATTA – helt oumbärlig för din hemmaträning och inte minst mer hygienisk än lånemattorna på gymmet. Bra, halksäker kvalitet från Active Fit, 4 mm tjock, 60 x 173 cm, grafitgrå.

 • TRÄNINGSGUMMIBAND – gör enkel, effektiv styrketräning UTAN vikter med detta gummiband. Från Active Fit, 15 x 200 cm, rosa.

 • REDONDOBOLL – smart liten träningsboll som gör dig redo för några av de mest effektiva övningarna för mage och rumpa. Active Fit, 20 cm i diameter, rosa.

 • FOAMROLLER – rulla bort ömheten från kroppen. Skön för t ex ömma lår, rumpa och rygg. Hög kvalitet från Active Fit, 15 x 30 cm, svart.

 • I FORM – Få nya träningaövningar, expertråd och massor av inspiration för en sund och glad livsstil. De första 4 numren följer med i ditt träningspaket. Därefter kan du när som helst säga upp din prenumeration.

 • Läs mer om träningspaketet och hur du använder redskapen
 • Läs mer om magasinet I FORM
 • Vill du ha träningspaketet?
  BESTÄLL NU – och spara 772 kronor!

  Värde på träningspaketet: 650 kronor.
  Ditt pris: 149 kronor

  VIDEO: Allt detta (och mycket mer) kan du göra med ditt nya träningspaketet

  Med träningspaketet får du allt du behöver för att komma i form hemma: Fyra viktiga träningsredskap och magasinet I FORM – med övningar, program och massor av inspiration i varje nummer. KÖP TRÄNINGSPAKETET HÄR – endast 149 kronor + porto.


  Nå ditt mål 2018!

  Kanske är du intresserad av ...

  I FORM tipsar