Så tacklar du vintervädret

Älska vinterlöpning! När du håller träningslusten vid liv även under vintern, möter du våren i ditt livs bästa form!

3 november 2011

Vinterlöpning betyder djupsnö, spegelblanka isvägar och lervälling. Men vinterlöpning behöver inte vara något oöverkomligt jobbigt. Det krävande underlag som vinterlöpning bjuder på, är en tuff utmaning.

Vinterlöpning är en ny dimension

Tuff vinterlöpning kan också ge en ny dimension på din träning, förbättra din löpteknik och öka styrkan i ben och fötter.

Under vinterlöpning når din löpform nya höjder; du är ensam på vägarna, löpstilen blir bättre, du håller kroppsvikten nere og du rensar dina tankar.

Om träningen försummas under vintern kan man inte heller räkna med att löpformen är särskilt bra när tävlingssäsongen står för dörren igen. Det finns alltså all anledning att ägna sig åt vinterlöpning!

Vinterlöpning är din vän

I stället för att se vinterlöpningen som en motståndare, som med ojusta metoder i form av isande nordvindar och meterdjup snö gör allt den kan för att försämra träningsmotivationen, ska du plocka fram allt det positiva som vinterlöpningen faktiskt bjuder på.

Bestämmer du dig för att vinterlöpa i år kan du till exempel få användning för utrustning som du kanske aldrig tänkt använda.

Så väljer du rätt par vinterlöpartights

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar