Kål på 4 olika sätt

Kål är på allvar tillbaka på vardagsmenyn. Men inte som mormor lagade den utan i moderna versioner, där den goda krispigheten bevaras fullt ut. Här bjuder I FORM och Green Kitchen Stories in till lekfull matlagning med vinterns sundaste grönsak.

Gammaldags? Nej, supertrendigt!

Fermentering är ett gammalt sätt att konservera mat. Man sätter helt enkelt igång en jäsningsprocess genom att lägga grönsaker i press i salt. Detta producerar enzymer och mjölksyrabakterier som gynnar nedbrytningen och samtidigt ökar upptaget av vitaminer och mineralämnen från tarmarna. Vitkål, spetskål och rödkål är särskilt väl lämpade för jäsning. Här hittar du fyra riktigt läckra recept med kål.**Fermenterad mat är supernyttigt, då det både stärker ditt immunförsvar och hjälper dig ner i vikt. Se här hur du kommer igång med att fermentera din mat.

Och sedan finns det också det fermenterade teet: kombucha. Du hittar receptet här.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background