Rostad blomkålssallad med mandlar
Testa den här läckra salladen med inspiration från Mellanöstern! Se fram emot att sätta tänderna i blomkål, mandlar, dadlar och tahindressing. Ät den som den är, eller som tillbehör till kött.
Testa den här läckra salladen med inspiration från Mellanöstern! Se fram emot att sätta tänderna i blomkål, mandlar, dadlar och tahindressing. Ät den som den är, eller som tillbehör till kött.
Sätt ugnen på 220 grader.
Dela blomkålen i mindre buketter och hacka stjälken.
Bred ut allting på en bakplåt. Blanda olja och kryddor och häll det över blomkålen.
Skölj linserna och koka dem under lock i en kastrull med ½ liter vatten och en nypa salt på svag värme i cirka 20 minuter. Häll bort vattnet och låt svalna.
Ta ut blomkålen från ugnen och lägg i en stor skål och låt det svalna.
Skruva ner värmen i ugnen till 175 grader och torrosta mandlarna i cirka 10 minuter. Rör runt lite i dem av och till.
Vispa ihop dressingen och blanda den med linserna.
Skär dadlarna och hacka löken.
Ta ut mandlarna ur ugnen och hacka dem grovt.
Lägg i alla ingredienser tillsammans med blomkålen och blanda.
Toppa med groddar.