Bakad aubergine med brysselkål

Vegetariskt när det är som bäst! Testa det här läckra receptet med bakade auberginer med rosenkål, gröna linser och saftiga granatäpplekärnor.

23 oktober 2015 av Luise Vindahl

Bakad aubergine

6 personer

6 mindre auberginer
2 msk kallpressad olivolja
1 tsk paprikapulver
1 tsk grovt havssalt

LÄSARFAVORIT: Kari Traa löparjacka + 3 nr av I FORM – BARA 99:– ! Klicka här >>

Brysselkålssallad

200 g belugalinser eller andra
½ tsk havssalt
400 g rå brysselkål
5 stjälkar bredbladig persilja
1 granatäpple

Dressing

Saften av en citron
4 msk kallpressad olivolja
2 msk honung

Så gör du bakade auberginer

  • Värm ugnen till 220 grader.
  • Skär auberginerna i halvor på längden och placera dem på ett bakplåten. Gnid varje halva med olivolja och strö över paprikapulver och salt.
  • Baka auberginerna i 40-45 minuter, tills de är helt genombakade och mjuka inuti.
  • Förbered salladen under tiden.
  • Skölj linserna och koka dem under lock i en kastrull med en halv liter vatten, med en nypa salt och på låg värme i cirka 20 minuter.
  • Häll bort vattnet och låt linserna svalna.
  • Koka sedan upp en stor kastrull med vatten.
  • Skölj brysselkålen och ta bort de yttre bladen. Skär kålen fint och blanchera i kastrullen i maximalt 1 minut. Skölj dem sedan direkt i kallt vatten och låt dem rinna av i en sil.
  • Vispa ihop dressingen och blanda den med brysselkål och linser.
  • Servera auberginerna med sallad på toppen och toppa med finhackad persilja och granatäpplekärnor.

 

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar