Potatissallad med ärtor, sockerärtor, ärtskott och fetaost

35 minuter
359 kcal

God, grön och hemlagad potatissallad. Prova vårt enkla recept med ärtor, sockerärtor, ärtskott och oljedressing med honung och senap.

Potatissallad med ärtor

EN TUGGA VÅR – det perfekta tillbehöret.

© wichmann+bendtsen

Potatissallad med ärtor, sockerärtor, ärtskott och fetaost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 375 g potatis
  • Havssalt
  • 100 g ärtor, färska
  • 62 g sockerärtor
  • ½ liten rödlök
  • ¼ knippa färska örter, t ex basilika, dill eller persilja
  • 50 g ärtskott
  • 2 msk pinjenötter
  • 25 g fetaost

Dressing:

  • 1½ msk extra virgin olivolja
  • ½ msk akaciahonung
  • ½ msk grov senap
  • ¼ ekocitron, saften
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du:

  • Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Ställ den sedan åt sidan för att svalna.
  • Blanchera sockerärtorna.
  • Skär den avsvalnade potatisen och sockerärtorna i munsbitar.
  • Skiva rödlöken i tunna strimlor, hacka örterna och rosta pinjenötterna.
  • Lägg upp alla ingredienser i en stor skål och smula över fetaosten.
  • Vispa ihop dressingen och smaka av med salt, peppar och eventuellt lite nyrivet citronskal. Blanda dressingen med salladen och servera omedelbart.

TIPS Naturligtvis kan du också använda frysta ärtor till din potatissallad. Lägg dem i en liten kastrull, häll kokande vatten över dem, täck och låt dem stå i 5 minuter.