Glasstårta med bär.


© wichmann+bendtsen

Skyrglass med bär

En glassdessert du kan äta med gott samvete.

Skyrglass med bär

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 5 timmar

Tid totalt: 5 timmar

INGREDIENSER

3 dl skyr

½ tsk vaniljpulver

1 msk akaciahonung

1/3 tsk flytande stevia

1½ dl blandade bär, färska eller frysta (t ex hallon, björnbär, röda vinbär, svarta vinbär och jordgubbar)

Så lagar du skyrglass

  • Blanda alla ingredienserna till glassen i en skål.
  • Häll massan i en form med plastfolie i botten och på kanterna, så att du lätt kan få ut glassen senare.
  • Vi har använt en form på 12x18 cm.
  • Ställ formen i frysen i 4 till 5 timmar, så att glassen verkligen blir fast.
  • När glassen är helt fryst kan du ta ut den ur frysen, försiktigt lyfta ut den ur formen och skära upp i önskat antal bitar.

Kvarg äts ofta till frukost – men den sunda surmjölksprodukten är faktiskt också perfekt som mellanmål och tillbehör till lunch och kvällsmat.

Näringsinnehåll i skyrglass per person

Energi: 177 kcal

Protein: 18,6 g

Fett: 1,1 g

Kolhydrat: 23,7 g

Kostfiber: 1,7 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar