Nyttiga recept Dessert Skyrglass ... Skyrglass med bär 5 timmar 177 kcal En glassdessert du kan äta med gott samvete. Av Signe Moesby Leth och Martin Kreutzer 18 juli 2016 Skyrglass med bär Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 3 dl skyr ½ tsk vaniljpulver 1 msk akaciahonung ⅓ tsk flytande stevia 1½ dl blandade bär, färska eller frysta (t ex hallon, björnbär, röda vinbär, svarta vinbär och jordgubbar) Så lagar du skyrglass Blanda alla ingredienserna till glassen i en skål. Häll massan i en form med plastfolie i botten och på kanterna, så att du lätt kan få ut glassen senare. Vi har använt en form på 12x18 cm. Ställ formen i frysen i 4 till 5 timmar, så att glassen verkligen blir fast. När glassen är helt fryst kan du ta ut den ur frysen, försiktigt lyfta ut den ur formen och skära upp i önskat antal bitar. Kvarg äts ofta till frukost – men den sunda surmjölksprodukten är faktiskt också perfekt som mellanmål och tillbehör till lunch och kvällsmat. BärGlass