Skyrglass med bär

5 timmar
177 kcal

En glassdessert du kan äta med gott samvete.

Glasstårta med bär.

Skyrglass med bär

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 3 dl skyr
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1 msk akaciahonung
  • ⅓ tsk flytande stevia
  • 1½ dl blandade bär, färska eller frysta (t ex hallon, björnbär, röda vinbär, svarta vinbär och jordgubbar)

Så lagar du skyrglass

  • Blanda alla ingredienserna till glassen i en skål.

  • Häll massan i en form med plastfolie i botten och på kanterna, så att du lätt kan få ut glassen senare.

  • Vi har använt en form på 12x18 cm.

  • Ställ formen i frysen i 4 till 5 timmar, så att glassen verkligen blir fast.

  • När glassen är helt fryst kan du ta ut den ur frysen, försiktigt lyfta ut den ur formen och skära upp i önskat antal bitar.

Kvarg äts ofta till frukost – men den sunda surmjölksprodukten är faktiskt också perfekt som mellanmål och tillbehör till lunch och kvällsmat.